Esports Meesters | esports Bonus

Esports | Wedden op esports met Bonus

Denk je te weten welke esporters altijd winnen? Wil je wedden op esports met bonus? Op esportsmeesters delen wij de beste bonussen van alle bookmakers!

Eén van de leukste nieuwe sporten om op te wedden is esports. De kans is groot dat je hier nog nooit van hebt gehoord. Esports is eigenlijk een afkorting van ‘electronic sports’.  Daaronder verstaan we het spelen van computerspellen in competitievorm.

Het zal je misschien verbazen dat zoiets als gamen als ‘sport’ wordt omschreven. Hier zijn echter goede redenen voor. In dit artikel laten we je kennismaken met de sport en vertellen we je hoe je goedkoop kunt wedden dankzij esports Bonussen.

Gamen is big business

Heel veel mensen spelen wel eens een spelletje op hun computer. Call of Duty, League of Legends, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar niet iedereen speelt een computerspel bij wijze van hobby of tijdverdrijf. Er zijn mensen die hier echt hun werk van hebben gemaakt en in teamverband deelnemen aan internationale competities. En dat legt hun zeker geen windeieren.

De echte topspelers verdienen groot geld. Niet alleen de salarissen van deze esporters zijn hoog, ook het prijzengeld wat ze winnen is niet mis. Bij sommige competities worden prijzen weggegeven waar velen van ons alleen maar van kunnen dromen.

Als esporter is het mogelijk om met het winnen van één wedstrijd miljonair te zijn. Als een team DOTA2 speelt en het jaarlijkse  toernooi ‘The International’ in Seattle wint, kunnen ze direct met pensioen. Daar kunnen voetballers nog een puntje aan zuigen.

esports is een wereldwijd fenomeen. Maar wel één die voor veel mensen onbekend blijft. En dat komt omdat het in de meeste landen weinig belangstelling krijgt van de media. Toch weet de sport een enorm publiek te bereiken via het internet.

Dankzij zogenaamde ‘streamingplatforms’ worden de wedstrijden live uitgezonden en wereldwijd bekeken door een zeer grote groep fans. Het is dus heel begrijpelijk dat grote sponsoren maar al te graag betrokken willen zijn bij deze sport. Via de online kanalen kan men immers een geweldige doelgroep bereiken. En zo heeft de sport uit kunnen groeien tot een miljarden business.

Wat moet ik me voorstellen bij competitief gamen?

Bij een esports toernooi strijden verschillende teams van topgamers tegen elkaar. Deze teams worden gewoonlijk gefinancierd door een sponsor. Een voorbeeld van zo’n gameteam is ‘Evil Geniuses’. Een team bestaat uit professionele gamers die dag in dag uit met elkaar oefenen en zich specialiseren in één bepaald spel. Er zijn verschillende games die op competitief niveau worden gespeeld maar de drie belangrijkste zijn League of legends, DOTA2 en Counter-Strike.

Wedden op esports

We noemden het al: je kunt tegenwoordig ook op esports wedden. Inmiddels is de sport genoeg groot en de competities zijn hierdoor interessant geworden voor de bookmakers. Goed nieuws voor alle wedliefhebbers. Want wedden op voetbal of een andere sport is leuk, maar soms ben je toe aan een nieuwe uitdaging. En uitdagend is esports altijd.

In de eerste plaats omdat het nog zo nieuw en onbekend is. En in de tweede plaats omdat het heel ander soort kennis vereist dan de traditionele sporten. Je moet kennis hebben van de games en je echt willen verdiepen in de teams.

Dit vereist wat voorbereiding, maar het kan heel leuk voor jou uitpakken. En als jij al veel verstand van gamen hebt ben je sowieso al in het voordeel. De kans is groot dat jij het geluk dan aan jouw kant krijgt.

Geld verdienen met wedden

Maar hoe werkt dat nu eigenlijk, geld verdienen met wedden op esports? In de praktijk is dat heel eenvoudig. Om het risico op fixing laag te houden kun je meestal kiezen uit een beperkt aantal opties.

Je zet geld in op de winnaar van een wedstrijd, serie of het team wat start met een virtueel voor -of nadeel. Komt jouw voorspelling uit? Dan win je een leuk geldbedrag.

Esports Bonus en Promoties

De meeste aanbieders zullen een welkomst bonus aanbieding hebben voor nieuwe spelers. Jij kunt hier maximaal voordeel uithalen door bij verschillende aanbieders te wedden op esports.

Je kunt dan telkens voor heel weinig geld meespelen. En je kunt tegelijkertijd ontdekken welke aanbieder jou het meeste bevalt. Soms verschillen de voorwaarden en de kwaliteit van de service, dit kan een sommige aanbieders aantrekkelijker maken dan anderen. Door goedkoop met een welkomstbonus te spelen kunt je ze allemaal ‘uittesten’.

Als je gebruik wilt maken van een welkomstbonus om te wedden op esports is het wel aan te raden om de voorwaarden te raadplegen. Soms krijg je de bonus namelijk zonder meer, maar het kan ook zijn dat er eisen worden gesteld.

Zo kan het zijn dat je een minimale inzet moet doen. Als dit minimale bedrag erg hoog is, biedt dit jouw natuurlijk weinig voordeel. Je moet immers zelf eerst veel geld storten. Het tegenovergestelde geldt ook: je kunt er niet vanuit gaan dat de aanbieder elke bedrag met 100% zal verdubbelen.

Meestal is er een limiet waar je je aan moet houden. Als je dus maximaal voordeel wilt en hoog wilt inzetten, moet je dus op zoek naar een aanbieder met een hoge maximale limiet en een hoge welkomstbonus.

Esports promoties

Hoe weet ik waar ik op moet wedden?

Als je gaat wedden op esports moet je goed voorbereid zijn. Je moet kennis hebben van het spel. Zonder deze kennis heeft het eigenlijk geen zin om een weddenschap af sluiten. De kans is groot dat je dan veel geld verliest. Het is bij wedden op esports echter niet genoeg om het spel te begrijpen. Je moet ook goed op de hoogte zijn van wat er speelt binnen de teams, omdat dit veel invloed kan hebben op het spel.

Natuurlijk is dit iets wat je zelf uit moet zoeken, maar we helpen je graag op weg met wat advies. Bij esports is het allereerst belangrijk om te weten hoe de game zelf in elkaar steekt. Maar het is zeker net zo belangrijk om te weten hoe de teams zijn samengesteld.

Er is misschien wel geen enkele andere sport waarbij de kracht van het team in zo’n sterke mate wordt bepaald door onderlinge samenhang. Als een team niet goed samenwerkt is het bijna onmogelijk om te winnen. Je wilt dus altijd weten welk team stabiel is en daardoor goed kans maakt op de winst. Wij geven je een paar goede adviezen:

  • De samenstelling van het team
  • Kies een team in originele bezetting.
  • De sfeer binnen een team. Kies een team zonder ‘drama’.
  • Wees op de hoogte van de opbouw van het toernooi.
  • Raadpleeg Reddit.
  • Kies voor een team wat statistisch gezien kans maakt.

De samenstelling van het team

Als je gaat wedden op esports moet je weten welke spelers er in een team zitten. Dat klinkt een beetje voor de hand liggend, maar dat is het niet. Het komt regelmatig voor dat een speler ziek is of om andere reden niet mee doet. Die plek wordt dan vervolgens opgevuld door een vervanger.

Het is ontzettend belangrijk om te weten wie die vervanger wordt. Want veel meer nog dan bij andere sporten worden de prestaties van het team als geheel bepaalt door de samenstelling. Eén zwakke schakel kan het toernooi voor een heel team verpesten.

Zorg dat je weet hoe het team er uit ziet en of er uitvallers zijn. Is er een uitvaller? Dan heeft dit gevolgen voor jou als gokker. Je moet dan weten wie de vervangers zijn. Is de vervanger een nieuwkomer? Dan kan dit slecht uitpakken voor het team.

Is het een oudgediende? Dan is de kans groot dat hij of zij een goede teamspeler is en de ploeg een betere prestatie zal leveren. Dit kun je meenemen in je afweging voor het plaatsen van een weddenschap.

Kies een team in originele bezetting

Een stabiel team is een team wat speelt in een sterke en volledige bezetting. Bij esports komt het nog wel eens voor dat een speler uitvalt en vervangen moet worden. Het uitvallen van een speler is slecht voor de stabiliteit van het team.

Men is immers helemaal op elkaar ingespeeld. Een reservespeler moet het verlies op kunnen vangen. Bij een nieuwkomer is dit vaak niet het geval vanwege gebrek aan ervaring. Een veteraan laat zich minder vaak van de wijs brengen door de druk van het toernooi en weet beter hoe hij in een team moet samenwerken.

Een team wat in zijn originele bezetting speelt heeft dus altijd een voordeel ten opzichte van teams met uitvallers en vervangers. Informatie over de teams vindt je vaak op Sociale Media.

Kies een team zonder ‘drama’

Binnen het gamen moet het team functioneren als een perfect geoliede machine. Dit betekent dat de verhoudingen tussen de spelers onderling ook goed moeten zijn. Omdat gamen een stressvolle sport is kan er, zeker bij slechte prestaties, snel onenigheid ontstaan tussen de spelers.

Dit soort ruzies zullen het spel zeker beïnvloeden. Als je een weddenschap af wilt sluiten moet je dus op de hoogte zijn van zulke relevante ‘roddels’. Gelukkig zijn er heel veel platforms op Sociale Media waar alle ins en outs rond de spelers, de teams en het management uitgebreid worden besproken. Breng hier dus gerust wat tijd door en doe er je voordeel mee als je gaat wedden op esports.

Ook een team wat in de originele bezetting speelt kan instabiel zijn door ‘drama’. Jawel, gameteams gaan vaak ten onder door interne verdeeldheid en geruzie. En dit is niet gek als je bedenkt onder hoeveel druk deze spelers moeten presteren.

Want ook al kan men ongelooflijke prijzen winnen, de verwachtingen moeten wel waargemaakt worden. Als het een tijdje wat minder gaat met een team kan de stress al gauw leiden tot drama en nog slechtere prestaties. Een team zonder dit soort ‘drama’ is dus altijd een zekere keus.

Op media zoals Reddit wordt het wel en wee van de teams uitvoerig besproken. Zo kom je er vaak al snel achter of er sprake is van problemen binnen een team.

Wees op de hoogte van de opbouw van het toernooi

Bij wedden op esports kun je wedden op verschillende elementen. De winnaar van de wedstrijd, de winnaar van de serie en de map/game handicap. Er kunnen per toernooi echter verschillen zijn in het aantal wedstrijden per serie. Het is erg belangrijk dat je, voordat je gaat wedden op esports, weet hoeveel wedstrijden een team moet spelen om een serie te winnen.

Raadpleeg Reddit

Naast Sociale Media zoals Facebook kun je ook Reddit gebruiken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van esports. Er zijn hele handige pagina’s gewijd aan de verschillende spellen waar jij op wilt wedden.

Je vindt hier allerlei nuttige informatie over het management van de teams, de spelers, de wedstrijden en ander belangrijk nieuws. Neem hier één in de zoveel dagen een kijkje en je bent goed op de hoogte voordat je gaat wedden op esports.

Kies voor een team wat statistisch gezien kans maakt

Ten slotte willen we je nog wijzen op het belang van statistieken. Ook een sterk en stabiel team kan slecht presteren binnen een bepaalde competitie, omdat ze dat vorig jaar ook al deden. Het is niet erg verklaarbaar, maar het komt vaak voor dat een team alleen in bepaalde competities hoog eindigt.

Het is misschien niet de meest opwindende bezigheid die er is, maar statistieken doornemen heeft weldegelijk zin als je gaat wedden op esports. Er zijn teams die geweldig presteren in een specifieke competitie, maar dat wil niet zeggen dat ze bij een ander toernooi net zo hoog zullen eindigen.

Als dit in het verleden is gebeurd, is de kans groot dat deze situatie zich gaat herhalen. Op internet zijn er genoeg websites met overzichten en statistieken van de prestaties van alle mogelijke teams. Gelukkig zijn er vele websites waar je allerlei statistieken kunt raadplegen.

Je kunt daar zien hoe een team in het verleden heeft gescoord op een bepaald evenement. Op basis daarvan kun je vaak een aardige voorspelling doen over de toekomstige prestaties van dit team in dezelfde competitie. Neem hier beslist eens een kijkje!

Waar kan je wedden op esports?

Als we je nu enthousiast hebben gemaakt wil je vast weten waar je kunt wedden op esports. Dan hebben we goed nieuws voor jou. Er zijn namelijk heel wat online aanbieders waar je kunt wedden op esports. En er komen regelmatig nieuwe bij. Op dit moment zijn het vooral online wedkantoren en online casino’s die de mogelijkheid bieden.

Enkele voorbeelden hiervan zijn online casino ‘888’, online wedkantoor ‘Ladbrokes’. Maar er zijn ook Nederlandstalige mogelijkheden. Bij Kroon Casino kun je bijvoorbeeld ook wedden op esports, net als bij Unibet.

Het voordeel van Unibet is dat je na inschrijving ook toegang krijgt tot een kalender met daarin alle esports evenementen. Zo hoef je er nooit meer één te missen.

De hoogste esports bonussen

Het leuke van online wedden is dat je vaak kunt profiteren van allerlei voordeelacties en esports bonussen. Omdat de concurrentie tussen de online wed -en gokgelegenheden zo groot is doet men veel om jou als nieuwe klant te mogen verwelkomen. Als je een account aanmaakt bij een dergelijke aanbieder krijg je vaak hele mooie esports bonussen.

Bij Kroon Casino krijg je bijvoorbeeld een 100% welkomstbonus. Bij deze actie krijg je een percentage van maar liefs 100% bovenop je eerste storting. Als jij 20 Euro inlegt, verdubbelt Kroon Casino dit naar 40 Euro. Zo kun je dus heel voordelig met meer geld spelen. En meer geld betekent méér kans op winst. Ook Unibet geeft ook esports bonussen weg. Maar dan van 50%.

Let op: Om de hoogste esports bonussen te scoren hoef je niet altijd bij de aanbieder met het hoogste percentage te zijn. Het komt regelmatig voor dat aanbieders bepaalde voorwaarden stellen aan het claimen van de esports bonussen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een minimumbedrag moet inleggen. Als je minimaal 50 Euro in moet leggen om een welkomstbonus van 100% te krijgen moet je heel wat meer geld neertellen dan bij een minimum van 10 Euro. Ook kan het zijn dat men alleen 100% geeft tot aan een maximum bedrag.

Als dit maximumbedrag 20 euro is, krijg je uiteindelijk maar 40 Euro. En als je bij een online casino 50% krijgt met een maximum bedrag van 100 euro, krijg je maar liefst 150 Euro. Hoge percentages staan dus niet altijd gelijk aan de hoogste esports bonussen.

Gratis wedden op esports

Wedden op esports zonder geld te betalen, gratis wedden op esports, wie wil dat nou niet? En ja, ook dat is mogelijk. Sommige aanbieders bieden een welkomstbonus, maar vaak krijg je ook een gratis geldbedrag waar je mee kunt spelen. Ook hier is het weer erg belangrijk om goed op de voorwaarden te letten.

Er zijn aanbieders die dit geld meteen beschikbaar stellen op je account zodra je je hebt ingeschreven. Er zijn ook aanbieders bij wie dit net even anders gaat. Bij de ene bookmaker moet je bijvoorbeeld een code invoeren, en dan kun je meteen over het geld beschikken.

Bij de andere bookmaker moet je bijvoorbeeld eerst zelf 10 Euro storten. Als je deze 10 Euro verliest, krijg je 10 Euro terug. Bij de laatste bookmaker krijg je dus een hoger bedrag aan speelgeld, maar die krijg je alleen maar als je zelf eerst geld stort en dat geld vervolgens verliest.

Dan ben je bij de bookmaker uit het eerste voorbeeld dus eigenlijk voordeliger uit. Daar krijg je een kleiner bedrag, maar je hoeft hier alleen maar een code voor in te voeren. Zelf geld storten is niet nodig. Lees dus altijd de voorwaarden die aan de hoogste esports bonussen worden gesteld.

Gratis kijken naar esports

Bij sommige aanbieders kun je dus gratis spelen. Maar wist je dat er ook heel veel aanbieders zijn waar je altijd gratis naar esports kunt kijken en live de wedstrijden kunt volgen? Meestal stellen ze namelijk kosteloos een livestream beschikbaar via de website. Het kost je niets en het is erg leuk en spannend om naar te kijken. Niet voor niets worden in sommige landen dit soort wedstrijden live op tv uitgezonden.

Als je nog niet zo goed weet of wedden op esports wel iets voor jou is, raden we aan om eens een wedstrijd te kijken. De kans is groot dat je op basis daarvan een beter beeld kan vormen van de sport en de mogelijkheden met wedden. Het is ook een goede manier om verschillende teams, de spelers en wedstrijden te leren kennen. Van alleen observeren wordt je vaak al een stuk wijzer!

Mobiel wedden op esports

Online gokspelen spelen en wedden op sport is al jaren een feit. Maar dankzij de introductie van mobiel internet en de smartphone kunnen we tegenwoordig altijd en overal spelen. Best begrijpelijk dat steeds meer mensen eens een gokje wagen of een weddenschap plaatsen. Het is het ideale tijdverdrijf. Of je nu in de trein zit, op de camping of lekker in je achtertuin, mobiel gokken of wedden kan altijd.

En omdat wedden op esports de laatste jaren steeds populairder wordt, zien we steeds vaker dat organisaties zoals Unibet ook de mogelijkheid bieden om via de smartphone mee te spelen. En het maakt uiteraard niet uit welke smartphone je hebt, want er zijn versies voor iOS, Windows en Android. Als je mobiel meespeelt kun je bovendien van extra leuke voordeelacties profiteren. Bij Unibet krijg je bijvoorbeeld 10 Euro gratis als je met je telefoon meespeelt. Dat is mooi meegenomen.

Lees hier meer over mobiel wedden op esports

Hoe moet ik betalen bij wedden op esports?

Je kunt vooraf een weddenschap plaatsen maar je kunt bij de meeste aanbieders ook tijdens de wedstrijd nog wedden op esports. Als je nog nooit gewed hebt vraag je je misschien af hoe veilig het is om online geld te storten. Gelukkig is dit bij de meeste aanbieders heel goed geregeld.

Natuurlijk bepaal je altijd helemaal zelf hoeveel geld je stort. Je kunt doorgaans kiezen uit meerdere betaalmethodes en je kunt dus altijd kiezen voor de optie die jou het meeste aanspreekt. Bij internationale aanbieders kun je vrijwel altijd terecht met Creditcard en Paypal.

Daarnaast zijn er nog allerlei andere betaalmogelijkheden waarmee je volkomen anoniem maar wel veilig kunt betalen. Denk bijvoorbeeld aan Paysafe-card of mobiel betalen. Bij Nederlandstalige aanbieders kun je meestal ook wel met iDeal betalen. In tegenstelling tot bij Creditcard en Paypal hoef je geen transactiekosten te betalen en wordt de transactie meteen verwerkt. Dit betekent dat het geld meteen op jouw gok -of wed account staat.

Vooral bij wedden op esports is iDeal een hele fijne betaalmethode omdat de betaling meteen wordt bijgeschreven. Als je tijdens de wedstrijd ‘live’ een weddenschap wilt plaatsen moet je namelijk wel over voldoende saldo beschikken. Met iDeal kun je dit saldo op elk moment razendsnel ophogen en je kunt er meteen mee wedden.

Bij wedden op esports kun je voorafgaand aan de wedstrijd wedden, maar vaak ook live. Voorwaarde is dan wel dat je voldoende saldo op je account hebt staan. Als je saldo dan ineens wat aan de lage kant is, kun je dit realtime aanvullen dankzij iDeal. En dan kun je gewoon doorspelen.

Als je gaat wedden

Als je gaat wedden wil je dit natuurlijk zo voordelig mogelijk doen. Gelukkig is dit heel goed mogelijk door middel van de hoogste esports bonussen. De meeste online aanbieders verwelkomen hun nieuwe spelers met een dergelijke bonus. Meestal is dit een stortingsbonus waarbij je een percentage bovenop je eerste inleg krijgt. Lees echter wel de voorwaarden om er achter te komen hoe voordelig je nu echt uit bent. Een hoog bonuspercentage betekent lang niet altijd het meeste voordeel.

Vaak geldt er een maximumbedrag. Voor de hoogste esport bonussen kun je dus het beste op zoek gaan naar een online casino of wedkantoor waar hoge esports bonussen worden gegeven en er een hoog maximumbedrag wordt gesteld.

Ook gratis wedden is mogelijk als je je goed oriënteert. Er zijn aanbieders waarbij je na aanmelding gratis speelgeld krijgt. Ook hiervoor geldt dat je de voorwaarden moet kennen. Er zijn namelijk casino’s waarbij je eerst geld moet storten en waar je na verlies pas het speelgeld ontvangt. Dan speel je niet écht gratis. Dus zoek een casino of wedkantoor waar je gratis speelgeld krijgt en hier meteen over kan beschikken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je gaat wedden op esports moet je wel goed voorbereid te werk gaan. Om te beginnen moet je het spel snappen. Een inkoppertje misschien, maar het is niet vanzelfsprekend dat je net zoveel kennis hebt van een game als van voetbal. Dus zorg dat je kennis wat dat betreft in orde is. Bij wedden op esports is het daarnaast ook heel belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de teamsamenstelling. De onderlinge samenhang is namelijk van cruciaal belang voor de prestatie van het team.

Als één iemand uitvalt door bijvoorbeeld ziekte, kan dit een groot gat slaan. Natuurlijk wordt dit gat wel opgevuld met een vervanger, maar niet iedere vervanger is hetzelfde. In veel gevallen zal er een nieuwkomer worden ingezet. Die heeft minder ervaring met het spelen in een competitie en is minder ingespeeld op zijn teamcollega’s. Dit beïnvloedt de prestaties.

Als er een veteraan wordt ingezet zullen de risico’s minder groot zijn omdat deze ervaring heeft met het spelen in competities en waarschijnlijk ook een betere teamspeler is. Voordat je gaat wedden op esports is het dus heel handig dat je precies weet in welke samenstelling het team speelt, en wat de achtergrond is van eventuele vervangers. Er zijn genoeg platforms op Sociale Media en waar je dit soort informatie kunt vinden. Ook zijn er hele pagina’s op Reddit gewijd aan esports. Hier lees je alles over de meest recente ontwikkelingen binnen de wereld van de esports en uiteraard vindt je hier ook de laatste roddels.

Lees de roddels

Juist deze roddels en ‘geruchten’ zijn erg belangrijk. Het geeft je namelijk een goede indicatie van de sfeer in en rond een team. Gamen op hoog niveau is enorm stressvol. De druk van de omgeving, de sponsors en natuurlijk de toeschouwers kan erg zwaar zijn. Zeker als de prestaties van het team tegenvallen kan dit leiden tot ruzies en interne verdeeldheid. Dit maakt een team minder stabiel en dus minder sterk in een competitie.

En als je gaat wedden op esports is dit wel het soort informatie waar je over wilt beschikken om een goede keuze te kunnen maken.[meesters-review-block review_id=120 slogan_text=’Wed op de beste esport games en win heel veel geld!’ go_button_text=’Wed op esport Games bij’ read_button_text=’Lees hier onze review van’ advantages_text=’Extra Prijzen|Tof Spaarprogramma|Ruim 20 jaar Ervaring|Grote Community|Snelle Klantenservice|Extra Hoge Odds’]

Vergeet de statistieken niet

Ten slotte raden we aan om de statistieken te bekijken. Want de resultaten uit het verleden zijn bij esports weldegelijk een goede leidraad. Als een team in een bepaalde competitie slecht scoort, is de kans groot dat deze situatie zich in de toekomst weer voor zal doen. Het is dus verstandig om deze statistieken goed door te lezen en te gebruiken als je wilt gaan wedden op esports. Er zijn vele websites waar je elke mogelijke statistiek omtrent esports kunt vinden.

We hopen dat je dankzij dit artikel een beter idee hebt gekregen van de wereld van esports , oftewel professioneel gamen op competitief niveau. Zoals je hebt kunnen lezen is het tegenwoordig een wereldwijde topsport met een eigen ontstaansgeschiedenis, cultuur en zeer grote competities.

In Nederland is het weliswaar nog niet zo bekend, internationaal is het fenomeen ongekend groot. En ook het wedden op esports is hierdoor een populaire bezigheid geworden bij het grote publiek. En dat is logisch, want zo kan iedereen meeprofiteren van deze miljoenenindustrie.

Conclusie

In een relatief korte tijd heeft esports zich ontwikkeld tot een volwaardige sport en een sportindustrie waar miljoenen euro’s in omgaan met een grote internationale scene. Toch hebben veel mensen hier nog nooit van gehoord. Dit komt omdat de sport zich vooral online afspeelt. Niettemin worden er ieder jaar hele grote evenementen georganiseerd die via livestreams overal ter wereld worden bekeken. Een toernooi zoals ‘The International’ heeft een gemiddelde prijzenpot van meer dan een miljoen. Dit zijn bedragen waar andere topsporters alleen maar van kunnen dromen.

Tijdens deze evenementen zit men gekluisterd aan het beeldscherm want de toernooien die gespeeld worden zijn bloedstollend spannend. Er staat dan ook erg veel geld op het spel. De winnaar van een toernooi mag zich in veel gevallen miljonair noemen. Ook de bookmakers hebben de sport inmiddels ontdekt en veel aanbieders van weddenschappen bieden nu ook de gelegenheid om op esports te wedden.

Via online casino’s en wedkantoren zoals 888, Ladbrokers, Unibet en Kroon Casino kun je bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van een wedstrijd of een serie. Zeker als je een beetje op de hoogte bent van alles wat er speelt in de gamewereld maak je een goede kans om te winnen.

Spelkennis is erg belangrijk om te wedden op esports. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel de juiste kennis van de teams. Want alleen een stabiel team wat goed samenwerkt kan winnen. Als je gaat wedden is het dus altijd aan te raden het laatste nieuws op het gebied van de teams bij te houden.

Dit kan via Sociale Media platforms zoals Facebook en Reddit. Hier vindt je hele communities die niets anders doen dan de laatste ontwikkelingen met elkaar delen. Check deze pagina’s regelmatig en je bent altijd op de hoogte van alles wat er speelt in gameland.

Ook jij kan er je voordeel mee doen. Wedden op esports kan namelijk heel lucratief zijn. Er zijn verschillende aanbieders die de mogelijkheid bieden om via livestreams de wedstrijden te volgens en weddenschappen te plaatsen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Ladbrokers, 888sport, Unibet en Kroon Casino. Je kunt voorspellen welk team de wedstrijd of de serie wint. Dit kan vooraf maar meestal ook tijdens de wedstrijden zelf.

Je kunt al heel voordelig meespelen door gebruik te maken van een welkomstbonus. De meeste aanbieders van wedden op esports geven namelijk zo’n bonus weg aan nieuwe deelnemers. Als je een account aanmaakt krijg je vaak een bepaald percentage cadeau bovenop je eerste storting.

Maar het kan ook zijn dat je meteen de beschikking krijgt over een bepaald geldbedrag waar je dus eigenlijk gratis mee kan wedden. Goedkoper wedden op esports is niet mogelijk.