Wedden op esports | Weddenschappen plaatsen

Je kunt op veel manieren van esports genieten. Iedere match wordt echter spannender als je een weddenschap plaatst. Dit kan ook nog eens mooie bonussen opleveren! Lees hier hoe!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wil je een weddenschap plaatsen op esports  maar ben je nog niet bekend met het gokken op esports? Bij Pinnacle kan het! De volgende instructies leiden je op een makkelijke manier door het proces om je eerste weddenschap te plaatsen. Voordat je kunt beginnen met gokken, dien je uiteraard eerst een account aan te maken bij Pinnacle. Het aanmaken van een account is gratis en snel gedaan. Klik hiervoor op ‘account aanmaken’. Bij het aanmaken van een account word je gevraagd een wachtwoord te kiezen, welke moet voldoen aan de volgende eisen: Tussen de 6 en 10 tekens, met tenminste één (A-Z)-teken en één nummer. Heb je al een account en ben je je wachtwoord vergeten, volg dan de volgende links onder Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Kiezen uit het weddenschap menu

Na het succesvol aanmaken van je account kun je inloggen. Na het inlogscherm kom je direct terecht bij de lijst met potentiële weddenschappen. Rechtsboven in het menu zie je je huidige balans, als dit 0.00 is, zal je als eerste stap geld op je account moeten zetten. Dit kan onder de optie Storten/Opnemen. Hier kun je ook de manier van storten kiezen.

Als je geld op je account hebt gezet, dan ben je klaar om te gokken! Je komt dan terecht in het geordende systeem met categorieën. Alle esports zijn verdeeld onder de categorieën, zoals DotA 2, Starcraft 2 en LoL. Bij het klikken op één van deze esports krijg een lijst te zien van de beschikbare competities en data voor de sportweddenschappen. Hier vind je ook de verschillende quoteringen voor de teams of spelers die tegen elkaar spelen.

Je kunt drie soorten weddenschappen tegenkomen:

  • Momenteel beschikbaar om op te wedden
  • Niet beschikbaar om op te wedden
  • Binnenkort beschikbaar om op te wedden

Als je een vakje voor de weddenschap verwacht, maar deze is er nog niet, wacht dan even of probeer het later nog eens. Normaal gesproken doet Pinnacle dit om de weddenschap en quoteringen te verbeteren, zodat je kan wedden tegen de scherpst mogelijke quoteringen. Bij het aanbod van weddenschappen zie je de beschikbare quoteringen per competitie. Je kunt de grootte van de verschillende quoteringen zelf verkleinen of vergroten voor meer overzicht.

Pinnacle ververst de verschillende quoteringen meermaals. Zit je dus al een tijdje in hetzelfde menu en wil je graag real-time quoteringen zien, klik dan op de knop bij update quoteringen. De standaard wedmogelijkheden voor esports zijn verder uitgelegd in de menu, waar alle quoteringen worden toegelicht.

Risico, winnen en het basisbedrag

Het formaat van de quotering die je kiest in het menu, bepalen hoe het proces van inzetten er uit ziet. Pinnacle gebruikt een systeem met een risico bedrag (inzet) met de potentiële winst op de weddenschap uitdraai. Ook is een alternatief mogelijk in de vorm van aangeven hoeveel je wilt winnen met de weddenschap (winstbedrag), daarmee berekent Pinnacle hoeveel geld je daarvoor moet inzetten. Tot slot kun je een basisbedrag instellen voor elke inzet. Niet elke weddenschap biedt echter deze drie opties.

De minimum en maximum inzet

Wat de maximum inzet is bij Pinnacle, is afhankelijk van het type weddenschap. De maximum inzet staat daarom vaak naast het vakje voor de inzet bij een Esports wedstrijd. De maxima kunnen verschillen per wedstrijd en soms lager uitvallen dan het reguliere maximum. Mocht het maximum lager uitvallen dan normaal, dan wordt dit door een rode cirkel aangegeven, mocht het hoger uitvallen, dan staat er een blauwe cirkel omheen. Door over de cirkel te bewegen met je muis, zie je de beoogde maximum inzet. De quoteringen stijgen vaak naarmate het evenement dichterbij komt.

Het plaatsen en checken van je weddenschap

Als je denkt dat je zover bent, kun je de weddenschap instellen. Kies je bedrag bij de juiste quotering en druk op ‘bet plaatsen’. Je kunt meer dan één weddenschap per keer maken met bijvoorbeeld een combinatie. Als je je weddenschap hebt geplaatst, kun je de bevestiging terugzien in het scherm, waar al je weddenschap met details te zien zijn. Hier kun je nogmaals checken of je weddenschap klopt en daarna bevestigen.

Als je weddenschap is geaccepteerd in het systeem, dan krijg je hiervan een bevestiging in de vorm van ‘weddenschap geplaatst’. Je krijg hierbij een ticket nummer, waarop de weddenschap gedetailleerd staat. Ook zal de balans van je geld worden bijgewerkt. De weddenschap zal niet worden geaccepteerd op het moment dat je te weinig geld hebt, of als de quoteringen net veranderen op het moment van plaatsen. Via de ‘mijn account’ link krijg je inzicht in al je geplaatste weddenschappen en na het evenement de uitkomst.

Gefeliciteerd! Je hebt je eerste weddenschap geplaatst op esports met Pinnacle!