Esports Meesters | Wedden op World of Warcraft

World of Warcraft | Wedden op WoW

De esportsMeesters vertellen je alle informatie die jij nodig hebt om winstgevend te kunnen wedden op het esports spel World of Warcraft.

Geschatte leestijd: 21 minuten

Het zou ons verbazen als je er nog nooit van hebt gehoord: World of Warcraft. World of Warcraft, ook wel afgekort als WoW is een computergame. Het spel valt in de categorie massively multiplayer online role-playing game, ook wel aangeduid als MMORPG.

In een dergelijk spel speel je in een online fantasiewereld met een heleboel andere spelers op internet. Elke speler kiest een bepaalde avatar en speelt een rol in het spel. Tussen de spelers onderling vindt interactie plaats.

World of Warcraft is dus niet alleen een spel maar ook een soort virtuele wereld die dankzij de vele spelers constant in beweging blijft. Als een speler niet online is gaat het leven in de virtuele wereld dus ook gewoon door. Het is heel begrijpelijk dat een dergelijke wereld veel aantrekkingskracht heeft. Je kunt zelf bepalen waar je bent, wie je bent, en wat je doet.

In tegenstelling tot het gewone leven is het leven in een massively multiplayer online role-playing game ‘maakbaar’. En je kunt op een hele andere manier contact maken met andere spelers. In dit artikel willen we je wat meer vertellen over het spel, het ontstaan ervan, en hoe je door middel van wedden op WoW veel geld kan verdienen.

Algemeen

Bij een massively multiplayer online role-playing game is de speler zelf baas over zijn of haar avatar en personage. Als dit personage kun je van alles doen. Je kunt nieuwe omgevingen ontdekken en je kunt monsters bevechten. Ook onderneem je queesten om deze vervolgens met succes te voltooien. En misschien wel het belangrijkste van het spel: je communiceert met je medespelers.

Je betaalt maandelijks een bedrag en dan kun je in principe met het spel beginnen. Als eerste moet je kiezen tot welk volk je wilt behoren. Je kunt kiezen uit de Horde of de Alliance. Deze volken rivaliseren elkaar. Jouw keuze heeft dus gevolgen voor jouw toekomst in het spel. Als je gekozen hebt mag je bepalen wie en wat jouw personage is. Ook kies je een beroep voor jouw personage.

Als je dit eenmaal hebt gedaan is je voornaamste doel om queesten of missies te ondernemen. Zo’n queeste bestaat meestal uit het bevechten en doden van een monster. Ook kan het voorkomen dat je voorwerpen moet zoeken of naar een bepaalde locatie moet gaan. En zo zijn er nog meer mogelijkheden. Bij elke queeste die je succesvol afrondt krijg je ervaringspunten. Deze ervaringspunten noemen we ‘experience’. Door middel van deze experience krijg je een beloning in de vorm van geld of andere objecten waardoor je vooruit gaat in het spel. Ook kun je door experience in een hoger level gaan spelen.

Ontstaan

Het spel World of Warcraft werd ontwikkeld door Blizzard Entertainment en op de markt gebracht op 23 november 2004. Blizzard Entertainment heeft zeker 5 jaar gewerkt aan de het spel. Inmiddels bestaat de game al meer dan tien jaar. Dit betekent niet dat er in die tien jaar niets veranderd is. Er zijn vele nieuwe versies en verbeteringen aangebracht, maar de essentie is hetzelfde gebleven.

Inmiddels is het spel zodanig ontwikkeld dat het mogelijk is dat spelers letterlijk kunnen doen wat ze willen. De spelers kunnen zelf de interface van het spel aanpassen door het installeren van zogenaamde ‘Add-ons’. Ook kunnen ze controls en andere modificatie integreren. Verder is het aan jou of je een missie onderneemt of niet. De missies die je onderneemt zijn zo ontworpen dat de spelers zo goed mogelijk over de virtuele wereld verdeeld worden. Hiermee wordt voorkomen dat er teveel spelers in één zone geconcentreerd zijn en het systeem plat gaat.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat spelers van elk besturingssysteem deel kunnen nemen aan World of Warcraft. Of je nu werkt met Windows of OS X of een andere optie. En de spelers met al deze verschillende besturingssystemen kunnen gewoon probleemloos met elkaar communiceren en spelen.

Spelopbouw

Lees hier alles over de spelopbouw en hoe je World of Warcraft speelt.

Spel design

World of Warcraft is een spel wat zich afspeelt in een soort fantasiewereld met daarin verschillende wezens, steden en dorpen. Zowel in de vormgeving als in de karakters en de architectuur zien we veel invloeden uit het werk van J.R.R. Tolkien. In de eerste versie van World of Warcraft waren er twee continenten: Kalimdor en de Eastern Kingdoms. Vervolgens kwamen er uitbreidingen van het spel waarbij de wereld groter werd dankzij drie extra continenten: Outland, Northrend en Pandaria.

In het spel kunnen de spelers zich op verschillende manieren verplaatsen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van zogenaamde ‘Flight Masters’. Als je naar een ander continent reist kun je ook de boot of een zeppelin nemen. En uiteraard is er ook een magisch portaal waarmee je snel naar je gewenste bestemming wordt ‘gezapt. Net als in onze wereld zijn er ook in World of Warcraft bepaalde evenementen zoals kerst en Pasen. Ook is er een klimaat waardoor het soms zonnig is en op een ander moment kan regenen of sneeuwen. Al deze elementen maken het spel levensecht.

Multiplayer

LAN (-party)

World of Warcraft is een spel wat je speelt met heel veel andere spelers. Dit idee is echter niet nieuw. Al in de jaren negentig werden de eerste zogenaamde LAN-party’s georganiseerd.

Bij zo’n LAN-party kwam een groep gameliefhebbers bij elkaar. Ieder nam zijn eigen computer mee. Alle apparatuur werd vervolgens aangesloten op een netwerk, zodat de spelers op de party met elkaar in contact stonden. Hierdoor kon men samen een game spelen.

De LAN-party is dus eigenlijk een voorloper van het spelconcept wat we kennen van World of Warcraft.

Spectator mode

In een recente uitbreiding van het spel is ook een zogenaamde Spectator mode toegevoegd. Dat wil zeggen dat twee teams met elkaar kunnen vechten en een publiek dit via een livestream kan volgen.

Dit maakt het gemakkelijker om toernooien voor World of Warcraft te organiseren. Want dankzij de Spectator Mode heb je een publiek voor je wedstrijd.

Online

World of Warcraft is een spel wat online wordt gespeeld. Het leuke hiervan is dat er niet alleen heel veel spelers deel kunnen nemen, ze kunnen ook met elkaar in contact komen. Hieruit ontstaan groepen mensen die elkaar steeds weer opzoeken, samen aanvallen uitvoeren en een ‘Guild’ vormen. En ondertussen kan men natuurlijk ook gewoon met elkaar praten.

World of Warcraft is voor veel mensen dus ook manier om contact te zoeken met andere mensen. Iedereen heeft dezelfde interesse voor World of Warcraft, en dat maakt het praten meteen een stuk gemakkelijker.

We zien dan ook regelmatig dat er via de game vriendschappen voor het leven ontstaan en men elkaar ook in het echte leven opzoekt.

WoW toernooien

Je kunt World of Warcraft in competitieverband spelen. We zien dan ook steeds vaker dat er toernooien worden georganiseerd waar de professionele gamers in teams tegen elkaar strijden om een grote prijs. We noemen dit verschijnsel esports, oftwel ‘electronic sports’. Een voorbeeld van een belangrijk World of Warcraft toernooi is de WoW Arena World Championship tijdens het evenement ‘Blizzcon’. Blizzcon wordt georganiseerd door Spelmaker Blizzard Entertainment. Op dit evenement vindt je alles over de games die deze producent uitbrengt. Van World of Warcraft tot Starcraft. Een walhalla voor de fans van deze games.

Tijdens het evenement komen ze alles te weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van hun favoriete games. Ook belangrijke aankondigingen worden op dit evenement gedaan. Daarnaast vinden er discussies plaats met een panel van makers en producenten. Jaarlijks komen er ontzettend veel gameliefhebbers af op dit grote evenement. En hier wordt dus ook het enige echte WoW Arena World Championship gehouden. Alleen de beste teams strijden hier om een mooie prijzenpot van maar liefst 250.000 Dollar.

Grootste spelers

World of Warcraft heeft wereldwijd enorm veel spelers. Spelontwikkelaar en producent Blizzard Entertainment geeft geen precieze cijfers over deze aantallen. Naar schatting zal het aantal in de buurt van de 10 miljoen gebruikers komen.

Een groot deel van deze spelers spendeert dagelijks een aantal uur aan het spel. Een deel van hen weet zijn of haar vaardigheden heel snel uit te breiden en krijgt een steeds betere positie in het spel.

Tot de beste spelers allertijden rekenen we onder andere ‘Laintime’, misschien wel de beste Warrior ooit. Een andere topspeler is ‘Balance’, volgens velen de beste Monk die ooit in het spel heeft gespeeld. Omdat het spel voortdurend in beweging is, kan het echter best zijn dat deze spelers alweer zijn ingehaald door nieuwe toppers.

In de media

Er zijn heel veel mensen die World of Warcraft spelen. Het kunnen ontsnappen naar een soort fantasiewereld is voor veel spelers de ideale manier om te ontspannen. Er is echter ook een keerzijde. Omdat je tijdens de game zoveel controle hebt over je personage en zelf je succes bepaalt, kan kan het gewone leven minder belangrijk worden. Tijdens het gamen maak je namelijk endorfine, adrenaline en dopamine aan. Je krijgt hiervan een heel goed gevoel. En dit gevoel wil je niet kwijtraken. Je gaat daarom steeds langer achter elkaar spelen en je hebt minder aandacht voor andere belangrijke dingen in het leven. Zo kan het gamen ten koste gaan van relaties, familiebanden, studie, werk, enzovoorts.

Als het gamen ten koste gaat van het gewone leven kunnen we wel van spreken van een verslaving waar men echt van af moet kicken. Gameverslaving wordt helaas niet altijd serieus genomen, maar de laatste tijd is er steeds meer aandacht voor in de media. Een gameverslaafde zal namelijk, net als een drugsverslaafde, ontwenningsverschijnselen krijgen als hij of zij stopt met gamen. Je maakt immers niet meer zulke hoge doses endorfine, adrenaline en dopamine aan. Je voelt je daarom rot en je wilt weer gamen om je weer goed te kunnen voelen. En dat maakt het heel moeilijk om deze verslaving te overwinnen

Wedden op World of Warcraft

World of Warcraft is een ongelooflijk populair spel wat door miljoenen mensen wordt gespeeld. Er zijn echter ook mensen die er hun werk van maken. Deze professionele gamers spelen op hoog niveau World of Warcraft op toernooien zoals het eerder genoemde WoW Arena World Championship. Ze zijn als esporter meestal verbonden aan een team van gamers wat gefinancierd wordt door een sponsor.

De belangstelling voor esports neemt wereldwijd toe. Voor een deel is dit te danken aan de komst streamingplatforms op internet. Hierdoor kunnen de wedstrijden live worden uitgezonden en bekeken door een groot wereldwijd publiek. Voor sponsors dit natuurlijk een droom: toegang tot een internationale doelgroep via een heel goedkoop medium. In korte tijd hebben zij heel veel geld in de sport gestopt waar door deze heeft kunnen uitgroeien tot een internationaal fenomeen.

Ook de bookmakers hebben de sport inmiddels omarmt. Voor veel liefhebbers van wedden op traditionele sporten is dit even wennen. Want lang niet iedereen weet hoe de games in elkaar zitten en hoe je er op moet wedden. Die spelkennis kun je eenvoudig opkrikken door het lezen van artikelen zoals deze. Het wedden zelf is een verhaal apart.

Bij het wedden op World of Warcraft kun je niet wedden op oneindig veel wedstrijdelementen zoals bij voetbal. Dit is om te voorkomen dat men fraudeert. Meestal kun je op drie zaken wedden: de winnaar van de wedstrijd, de serie en een virtuele voorsprong of achterstand. Dit kan van tevoren maar ook live: tijdens de wedstrijd. Hoe groter het toernooi, hoe meer mensen er mee wedden. En hoe meer mensen wedden, hoe meer je kunt winnen. Als je gaat wedden op esports moet je de kalender dus goed in de gaten houden.

Wat is de beste strategie voor wedden op World of Warcraft?

Net als bij het wedden op elke andere sport is het handig om gebruik te maken van een strategie. Met behulp van een strategie is het namelijk wat gemakkelijker om te bepalen waar jij het beste jouw geld op kan inzetten. Bij esports komt relatief weinig ‘geluk’ kijken.

Een gameteam wat goed samenwerkt en stabiel is zal eerder een goede prestatie neerzetten dan een team wat dit niet is. Dit komt omdat het team als geheel bij World of Warcraft heel belangrijk is. Iedere speler vormt een vast onderdeel van een geoliede machine. Als één onderdeel van deze machine niet naar behoren functioneert is het voor een team vrij moeilijk om te winnen.

Maar hoe bepaal je nu eigenlijk of een team ‘stabiel’ is en winkansen heeft? Wij hebben een strategie voor je opgesteld die je kunt gebruiken voor het wedden:

  • Hoe ziet het team eruit?
  • Hoe is de sfeer?
  • Wat zijn de statistische kansen?

Hoe ziet het team eruit?

Zoals we al zeiden: een gameteam moet perfect samenspelen om tot een goede prestatie te komen. Iedere speler vervult een vaste functie en samenwerking is cruciaal. Om nog meer op elkaar ingespeeld te raken wonen en trainen de professionele gamers vaak in één huis. Je snapt wel dat het daarom grote gevolgen heeft als één speler uitvalt door ziekte of om andere redenen. Het kan een toernooi voor een heel team verpesten. Als je op World of Warcraft gaat wedden is het daarom heel belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de team samenstelling. Ook moet je weten wie de uitvallers zullen vervangen. Een veteraan zal het verlies nog wel redelijk op kunnen vangen maar een nieuwkomer is vaak slecht nieuws omdat deze minder goed om kunnen gaan met de druk van een groot toernooi.

Hoe is de sfeer?

Omdat de gamers van een team vaak samen wonen en werken en dus heel veel tijd met elkaar doorbrengen kan dit wel eens leiden tot ‘drama’. Zeker als je bedenkt dat de spelers vaak onder grote druk staan door de verwachtingen van de sponsors, het management, collega’s en het publiek. De combinatie van stress en weinig privacy zorgt regelmatig voor ruzie en interne verdeeldheid. Natuurlijk is dit erg nadelig voor de samenwerking en dus ook voor de uiteindelijke prestaties van het team op een toernooi. Als je gaat wedden is het dus heel belangrijk om te weten hoe de sfeer in een team is.

Wat zijn de statistische kansen?

Het is ook aan te raden om even naar de statistieken te kijken. Een gameteam kan over het algemeen goed presteren, maar toch kan het zijn dat men in een bepaalde competitie steeds verliest. Als je zoiets signaleert in de statistieken kun je dit zien als een indicatie voor de kansen van een team. Het is namelijk heel reëel dat een team in die bepaalde competitie slecht blijft presteren. Hoe dit komt weten we niet, maar het is een feit wat keer op keer in de praktijk wordt bewezen.

Informatiebronnen waar je gebruik van kunt maken

Wellicht vraag je je nu af waar je deze informatie kunt vinden. Net zoals voor alle andere dingen omtrent esports en World of Warcraft verwijzen we je door naar het internet. Even zoeken op Google kan al heel veel nuttige informatie opleveren. Er zijn bovendien talloze Sociale Media platforms, zoals bijvoorbeeld Reddit, waar de fans het game nieuws bespreken. Hier lees je ook de laatste roddels en geruchten over de teams. Vooral dit soort informatie heb je nodig om te kunnen bepalen of een team stabiel is en dus winkansen heeft. In de aanloop naar een evenement is het zinvol om hier regelmatig een blik op te werpen.

Waar kan je wedden op esports?

Met behulp van de bovengenoemde strategie ben je helemaal klaar voor je eerste weddenschap op World of Warcraft. Maar waar kun je eigenlijk wedden op esports? Omdat esports nog niet overal even bekend is, kun je nog  niet bij elk online wedkantoor op deze sport wedden. Niettemin is er inmiddels toch een flink aantal aanbieders wat deze mogelijkheid biedt en we zien ook dat er steeds meer aanbieders bijkomen. Een aantal bekende namen waar je al op esports kunt wedden zijn Unibet, Ladbrokes en Tipbet. Ook zien we steeds vaker dat online casino’s de mogelijkheid bieden om op esports te wedden. Zo kun je op dit moment bij online casino888 en Kroon Casino al wedden op esports.

Hoe zit het met betalen?

Als je gaat wedden ben je vast benieuwd naar de betaalmogelijkheden. Dit verschilt een beetje per aanbieder. Bij de meest online aanbieders van weddenschappen kun je kiezen uit meerdere mogelijkheden. Er zit er altijd wel één bij die jou aanspreekt. Een optie die er meestal wel tussen zit is Creditcard of Paypal. Paysafecard behoort ook vaak tot de mogelijkheden. Het voordeel van deze betaalmethode is dat je volledig anoniem een transactie kunt doen. Handig als je waarde hecht aan je privacy. Bij Nederlandse online casino’s en andere aanbieders van weddenschappen kun je in veel gevallen ook met iDeal betalen. iDeal is in Nederland de meest gekozen betaalmethode. En dit is niet voor niets. iDeal is betrouwbaar, veilig en iedereen met internetbankieren kan er gebruik van maken.

Een ander groot voordeel van iDeal is de snelheid waarmee de transacties plaatsvinden. Het geld wordt meteen bijgeschreven op je account en je kunt het dus ook meteen gebruiken om mee te wedden. En dat is handig, zeker bij het plaatsen van een live weddenschap. Een belangrijke voorwaarde voor live wedden is namelijk dat je genoeg saldo op je account moet hebben staan. Dankzij iDeal kun je dit saldo meteen ophogen en doorspelen.

Wedden op World of Warcraft met bonus

Het voordeel van wedden bij een online casino of wedkantoor is dat je vaak met een bonus kunt spelen. De aanbieders van online weddenschappen zijn altijd op zoek naar nieuwe inschrijvingen en daarom krijg jij als nieuwe klant vaak een welkomstcadeau. Dit welkomstcadeau bestaat meestal uit een pakket van leuke acties waardoor je voordelig kunt wedden. Meestal zit hier ook een stortingsbonus bij.

Dit is een door de aanbieder vastgesteld percentage wat jij krijgt bovenop je eerste storting. Meestal varieert dit percentage tussen de 50% en 100%  Als jij bij een bonus van 100% een storting doet van 25 Euro zal dit verdubbelt worden naar 50 Euro. Zo kun je met meer geld spelen en dus meer winnen.

De beste bonus is niet altijd de hoogste

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk voordeel halen uit je bonus. Om dit te kunnen doen raden we je aan om altijd even naar de voorwaarden te kijken. Vaak hanteert de aanbieder bepaalde regels voor het innen van de bonus. Meestal geldt er een minimum en een maximumbedrag. Als je zo min mogelijk geld wilt storten heb je dus niet zoveel aan een bonus waarbij het minimumbedrag hoger ligt dan het bedrag wat jij wilt storten.

Als je best wat meer geld wilt storten om het maximale uit de bonus te kunnen halen moet je je houden aan de limiet. Anders krijg je de bonus niet. Er is echter geen vastgesteld limiet voor elke aanbieder. Bij de één mag je maximaal 100 Euro storten om recht te hebben op de bonus en bij een ander kan dit wel 200 Euro zijn.

Een bonus kan dus een hoog percentage hebben, maar door een laag maximumbedrag niet zo gunstig zijn als het in eerste instantie leek. Als je maximaal 150 Euro mag storten voor een bonus van 100% profiteer je minder dan bij een maximum van 250 Euro en een bonus van 50%.

De beste bonus is dus zeker niet altijd de hoogste. Om teleurstellingen te voorkomen is het daarom altijd verstandig om even de voorwaarden van de aanbieder door te lezen.

Gratis wedden

Kan het nóg voordeliger? Jazeker, als je gratis wedt. Als je het slim aanpakt is dit namelijk een mogelijkheid. Bij veel aanbieders krijg je namelijk gratis speelgeld. Bij Tipbet krijg je na het aanmaken van een nieuw account een speelbedrag van 5 Euro.

En bij Unibet loopt er een vergelijkbare actie waar je 10 Euro speelgeld ontvangt. Je moet echter wel altijd wat research doen omdat er soms bepaalde voorwaarden aan zitten. Je ontdekt dan dat de hoogte van het speelgeld niet altijd leidend is.

Bij Unibet moet je bijvoorbeeld met je smartphone meespelen om recht te hebben op het speelgeld. En je krijgt het pas als je eerst zelf 10 Euro hebt ingezet en verloren. Je speelt dan niet écht gratis.

Conclusie

We hopen dat je dankzij dit artikel een beter beeld hebt gekregen van de game World of Warcraft. Het spel wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld. Een groot deel van de aantrekkingskracht zit in het feit dat World of Warcraft een MMORPG spel is. MMORPG staat voor massively multiplayer online role-playing game. Bij een dergelijk spel creëer je als speler een eigen personage waarmee toegang krijgt tot een virtuele fantasiewereld. Binnen deze wereld kun je zelf bepalen wat je doet.

Meestal kiest men ervoor om queesten te doen waardoor men ‘experience’ krijgt en vooruitkomt in het spel. In een MMORPG ben je nooit alleen. Er zijn nog vele andere spelers die ook allemaal in het spel spelen en waar mee je kunt communiceren en samenwerken. Een logisch gevolg is ook dat het spel voortdurend in ontwikkeling is. Als jij even niet online bent spelen de andere mensen gewoon door. Dit houdt de game interessant.

Het mooie van World of Warcraft is dat het veel meer is dan alleen een computergame. Het is een manier om te ontsnappen aan de werkelijkheid. In World of Warcraft kun je immers zijn wie je wilt zijn, en doen waar je in het echte leven alleen maar van kunt dromen. Ook is het een handige manier om in contact te komen met andere mensen en vrienden te maken. Je kunt er als het ware een heel virtueel leven opbouwen.

Er is echter ook een keerzijde aan het succes van World of Warcraft. Zoals zoveel massively multiplayer online role-playing games kan ook World of Warcraft een verslavende werking hebben op mensen die hier enigszins gevoelig voor zijn. De virtuele wereld kan op een bepaald moment aantrekkelijker worden dan het echte leven.

Als men in het echte leven bijvoorbeeld eenzaam is of moeilijk contact maakt, kan World of Warcraft een manier zijn om hier aan te ontsnappen. Bovendien maken je hersenen bepaalde gelukstofjes aan. Als je overmatig veel speelt gaat je lichaam vragen om deze stofjes. Zodra je stopt met spelen zullen er ontwenningsverschijnselen optreden.

We spreken van een gameverslaving als het echte leven ten koste gaat van het virtuele leven. Kortom: als men alleen nog maar gamet en relaties, familiebanden, school, studie of werk verwaarloost.

De meeste spelers kunnen het spel gelukkig gewoon beperken tot een manier van vrijetijdsbesteding waar ze heel veel plezier uithalen. En het leuke is World of Warcraft tegenwoordig ook in wedstrijdverband kan worden gespeeld.

We noemen dit verschijnsel ‘esports’. Dat wil zeggen dat teams van professionele gamers het tegen elkaar opnemen op grote toernooien. Een voorbeeld hiervan is de WoW Arena World Championship. Dit grote toernooi wordt gespeeld tijdens de Blizzcon; een groot en jaarlijks evenement waar de games van spelontwikkelaar Blizzard Entertainment centraal staan. Grote aantallen fans komen jaarlijks naar dit evenement om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de wedstrijd te zien.

Je kunt tegenwoordig ook op esports wedden. Je kunt dan bijvoorbeeld een voorspelling doen voor de winnaar van een toernooi als de WoW World Championship. Als je een goede voorspelling doet kun je hier flink wat geld mee winnen.

En het aardige is dat je met een goede strategie heel veel kans kunt maken op een goede voorspelling. Het belangrijkste is dat je weet hoe het spel in elkaar zit en weet welke teams stabiel zijn of niet. Een stabiel team heeft namelijk meer kans om te winnen.

Er zijn meerdere online aanbieders waar je terecht kunt voor het plaatsen van een weddenschap op esports. Online wedkantoren zoals Unibet, Tipbet en Ladbrokes behoren tot de mogelijkheden. Maar ook steeds meer online casino’s bieden deze optie aan. Online casino 888 bijvoorbeeld, maar ook het Nederlandse Kroon Casino.

Als je nog nooit op esports hebt gewed kun je het voordelig uitproberen dankzij een welkomstbonus. Zo’n bonus krijg je meestal wanneer je je aanmeldt als nieuwe klant bij een aanbieder van online weddenschappen. Meestal is dit een stortingsbonus met een bepaald percentage. Dit percentage krijg je dan bovenop je eerste geldstorting. Zo speel je heel goedkoop mee.

Maar het kan ook gratis. Bij een aantal aanbieders krijg je na je aanmelding als nieuwe klant gratis speelgeld. Zo loop je geen enkel risico en kun je toch eens ervaren hoe het is om te wedden op World of Warcraft.