Esports Meesters | Wedden op esports

Esports | Wedden op esports

De esportsMeesters vertellen je alle informatie die jij moet weten over wedden op esports. Als lezer ontvang je een exclusieve bonus om zelf te wedden!

Esports Introductie

Veel mensen houden van gamen. En dat is begrijpelijk. Je kunt even al je dagelijkse sores vergeten en opgaan in een andere wereld. Een heel ontspannende bezigheid. Maar wist je dat er ook mensen zijn die professioneel gamen? Echte topsporters die fulltime trainen en in teams deelnemen aan grote toernooien waar men League of Legends, DOTA2 of een andere game speelt? Deze sport noemen we ‘esports’.

Het woord ‘esports’ klinkt je misschien wat vreemd in de oren. Want kun je gamen eigenlijk wel een sport noemen? Je beweegt amper en zit urenlang op een stoel. En je hoeft er niet eens atletisch voor te zijn. Een logische gedachtegang. Maar toch wordt esports tegenwoordig aangeduid als een sport want het is zeker iets wat heel veel toewijding, uithoudingsvermogen, training en opoffering vergt. Want vergis je niet, dagelijks urenlang achter elkaar gamen op hoog niveau is echt niet voor watjes.

Natuurlijk spelen esporters op een veel hoger niveau. Dat kan ook niet anders als je bedenkt dat zij hun hele leven wijden aan het perfectioneren van hun vaardigheden door eindeloos veel training.  Maar denk niet dat iedereen dit met oefening kan leren. Er komt ook een hele grote dosis talent bij kijken. Er zijn maar heel weinig mensen die van esports hun werk kunnen maken. Maar niet getreurd, je kunt ook heel veel plezier hebben met het gokken op esports.

En het salaris is dat evenmin. Per maand strijken esporters vaak tienduizenden Euro’s op. En dan hebben we het nog niet eens over de vaak zeer lucratieve sponsordeals en de te winnen geldprijzen die vaak in de miljoenen lopen. Daarnaast kan ook jij leuke verdiensten overhouden aan esports wedden.

Maar ook jíj kan met esports een leuk zakcentje verdienen, want jij kunt namelijk via verschillende websites ook wedden op esports. Dat wil zeggen: geld inzetten op een gamer of een team van gamers. En als jouw team of speler wint, win jij ook. Hartstikke leuk natuurlijk. Het is weer eens iets anders dan de geijkte sporten om op te wedden.

En misschien ben je wel niet zo thuis in voetbal maar heb je wel veel verstand van DOTA2, League of Legends, Call of Duty of Starcraft 2. Dan kun je deze kennis gebruiken om een goede voorspelling te doen en een leuk geldbedrag te winnen. Zo is esports dus eigenlijk een win-win situatie voor iedereen.

Misschien is dit wel de eerste keer dat je over esports leest. Dat is goed mogelijk, want op televisie en in de andere media wordt er weinig aandacht aan besteedt. Dit betekent echter niet dat dat esports internationaal weinig voorstelt. Integendeel. Esports is een wereldwijd fenomeen.

Er worden regelmatige grote evenementen georganiseerd waar het publiek getuige is van een krachtmeting tussen de beste esporters ter wereld. Het is niet zo dat een esporter meerdere game soorten speelt. Meestal zijn ze gespecialiseerd in één type game zoals bijvoorbeeld League of Legends.

Op één toernooi wordt dus meestal ook maar één bepaalde game gespeeld. Individueel wordt er vrijwel nooit gespeeld. Alles gebeurd in teamverband. Voorbeelden van hele succesvolle esports teams zijn ‘Fnatic’ en ‘Evil Geniuses’.

Wedden op esports

Ben jij al jaren een fanatiek gamer, maar nieuw in de wereld van esports weddenschappen? Bij bookmakers kun je beginnen met wedden op competities tussen de beste gamers ter wereld. Als je wilt ontdekken hoe het werkt, lees dan snel de voorwaarden, wat de odds betekenen en hoe je geld kunt storten op je eigen bookmaker account. Vanaf dan kun je geld verdienen in de spannendste online competities!

Net als bij de andere sporten, zijn bij ons meerdere esports weddenschappen mogelijk. Daarbij gelden dezelfde risico’s en voor- en nadelen als bij een normale weddenschap. Als klant kun je een evenement selecteren, in dit geval een esports wedstrijd, uit het menu met weddenschappen. Op de door jou gekozen odds zet je een geldbedrag in, om vervolgens de weddenschap te bevestigen. Als je uitkomst van de esports wedstrijd hetzelfde is als je gok, dan krijg je jouw potentiële winst uitbetaald.

Wedden betekent voor de meeste mensen extra spanning bij een evenement, terwijl het geld verdienen als drijfveer werkt. Anderen pakken het professioneel aan en zetten in op basis van berekeningen, statistieken of hun unieke kennis van het spel. Op die manier kan je met online gokken op een slimme manier veel geld verdienen. esports biedt dezelfde mogelijkheden, waarbij de juiste kennis en inzicht je mooie geldbedragen kunnen opleveren.

Opkomst van het esports wedden

Spelletjes spelen is natuurlijk zo oud als de wereld. Al in de prehistorie speelde men met dobbelstenen en ook het schaak -en damspel is eeuwenoud. De voorlopers van de huidige esports zoals we die nu kennen zijn echter de arcade spellen. Beroemde spellen zoals ‘Space Invaders’ en ‘Mario’ vonden in de jaren zestig hun weg naar het publiek. En na de introductie van dit soort arcade spellen werd begin jaren zeventig de eerste competitie in het leven geroepen. Studenten van de Stanford University speelden ‘Spacewar’.

De winnaar van de competitie mocht zichzelf de trotse winnaar noemen van een jaarabonnement op het tijdschrift Rolling Stone. In de jaren tachtig werd het eerste officiële toernooi georganiseerd. Initiatiefnemer Atari ontving voor deze wedstrijd een record aantal inschrijvingen van 10.000 deelnemers.

De eerste esports competities

De komst van het internet vormt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de esports. Van het ene op het ander moment kon men gewoon vanachter de computer spelen met andere gamers. Dit maakte het gamen toegankelijker voor een groter publiek en binnen enkele jaren ontstaan de eerste online competities. Met name in Zuid-Korea slaan esports aan bij het grote publiek. Het spel ‘Starcraft’ wordt hier al jaren professioneel gespeeld voor enorme aantallen toeschouwers. Het wordt zelfs live uitgezonden op tv. Professionele gamers hebben in Zuid-Korea dan ook een sterrenstatus en ze worden door het publiek als idolen vereerd.

Wereldwijde groei van esports

Zoals we al aangaven is esports in Nederland nog niet zo groot, maar sinds 2000 begint hier verandering in te komen. En ook wereldwijd zien we een toenemende belangstelling voor esports. Met name Europa, Australië, China en Noord Amerika maken een sterke groei door. Eén belangrijke reden voor deze opmars is dat de WK-toernooien en kwalificatiewedstrijden tegenwoordig door een speciale esport bond worden georganiseerd, de IESF. Dit heeft gezorgd voor een wereldwijde professionalisering van de sport.

Streaming platforms

De meeste gamers sluiten zich aan bij een esports organisatie die hen betaalt om te spelen én om reclame te maken voor de organisatie. Een voorbeeld van zo’n organisatie is Fnatic. Fnatic heeft meerdere professionele esports teams in dienst die spelen in de populairste games. Je kunt je voorstellen dat Fnatic behoorlijke financiële middelen tot zijn beschikking moet hebben om de hoge salarissen te kunnen bekostigen. Dit doen zij met de steun van sponsors.

Hoe weet een organisatie sponsors te trekken wiens zakken diep genoeg zijn? Het antwoord hierop: streaming platforms. Denk hierbij aan platforms als Azubu, Youtube en Twitch. Via deze platforms worden de toernooien live uitgezonden. En omdat de teams van Fnatic met recht legendarisch te noemen zijn, is er inmiddels een behoorlijke fanbase die de teams en haar spelers via deze streaming platforms op de voet volgt. Met honderdduizenden kijkers op hetzelfde moment krijgt een potentiële sponsor toegang tot een enorme doelgroep. Geen wonder dat grote sponsors in de rij staan.

De groei van het streamen

Dankzij de streaming platforms is de sport ook in Europa populair aan het worden. Momenteel is Duitsland de koploper binnen de Europese esports wereld. En ook al heeft ook Nederland de nodige top gamers voortgebracht, zij spelen bijna allemaal voor één van de Duitse teams. De teams spelen uiteraard de grote WK wedstrijden die door de bond worden georganiseerd. Daarnaast worden er ook nog allerlei andere competities gehouden waaronder ‘The International’. Op dit toernooi wordt uitsluitend DOTA2 gespeeld. Voor League of Legends bestaat ook een heel groot evenement, het zogenaamde LoL World Championship. Zo is er voor elke prominente esports game wel een toernooi waar de beste spelers van de wereld het tegen elkaar opnemen. Ten slotte is de ESWC, de Electronic Sports World Cup nog het vermelden waar. Elk land een mag een afvaardiging naar dit toernooi sturen om te strijden om de wereldbeker.

De introductie van streaming platforms heeft er dus zeker voor gezorgd dat de wereld van esports groot is geworden. Het zal je dan ook niet verbazen dat wedden op esports hierdoor interessant werd voor bookmakers. Aanvankelijk was men nog wat voorzichtig omdat men bang was voor fraude door de spelers, het zogenaamde ‘fixing’. Inmiddels is de kans hierop vrij klein geworden dankzij de enorme salarissen van de spelers. Ook biedt men slechts een klein aantal weddenschap mogelijkheden aan waardoor het risico op fixing nog verder wordt beperkt.

esports wedden uitgelegd

De meest kenmerkende weddenschap is de ‘match winner’, oftewel het team waarvan jij verwacht dat ze gaan winnen. Hier zet je dan ook je geld op in, tegen vaak mooie quoteringen. In de esports heb je dezelfde teams of spelers die tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld Team Liquid en Team NiVa. Op basis van eigen kennis of statistieken denk je dat Team Liquid wint, dus daar zet je je geld op. Beide teams hebben hun eigen odds, waarmee je kunt berekenen wat je winkansen zijn.

Uiteindelijk blijft dat Team Liquid heeft gewonnen en dus krijg je het verdiende geld uitbetaald. Zou Team Liquid echter hebben verloren, dan zou je je geld hebben verloren.

Als je meer wilt leren over het geld dat je per weddenschap kan verdienen, wat de verschillende odds betekenen en over alle andere manieren van wedden, dan kun je meer lezen in het artikel ‘esports odds uitgelegd’.

Wanneer kan ik gokken op esports?

De grote evenementen rondom DotA2m, LoL, Starcraft 2, Counter Strike GO en Hearthstone vinden het hele jaar plaats. Om er op tijd bij te zijn kun je bij de bookmakers op de speelkalender kijken wanneer de evenementen gehouden worden.

Wij bieden je op het juiste moment de scherpste odds om in te kunnen zetten bij de grootste online events. Bookmakers zijn ook nog eens voor je bij, om je bij te praten over de laatste ontwikkelingen. Bekijk alle data in de toegewijde kalender van de bookmakers.

De belangrijkste esports waar je op kunt wedden

Misschien vraag je je af of wedden op esports eigenlijk niet gewoon hetzelfde is als gokken. Het is immers niet een sport zoals bijvoorbeeld voetbal. De competities zijn echter wel groot en er gaat veel geld in om. De wedstrijdelementen lenen zich bovendien voor weddenschappen. Er is immers altijd een winnaar en een verliezer. Je kunt bijvoorbeeld geld inzetten op de winnaar van de wedstrijd, maar ook van de serie. Daarnaast kun je vaak wedden op een virtuele achterstand of voorsprong. En dit alles kan voor én tijdens de wedstrijd. Het is daarom net zo interessant voor bookmakers als elke andere sport.

Of het nu meer op wedden of op gokken lijkt doet er uiteindelijk niet zoveel toe. Het is verfrissend om eens op een sport te wedden of gokken die zo anders is. Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging is dit dus jouw kans. En misschien houdt je wel helemaal niet van sport en heb je er niets mee. Dan heeft wedden weinig zin. Als je toevallig wel van gamen houdt heb je nu een mooie reden om ook eens een weddenschap uit te proberen en een mooi geldbedrag te wennen.

Als je nog niet zo thuis bent in de gamewereld helpen we je vast een eindje op weg met een korte uitleg van een aantal games. Want alleen met de juiste voorkennis kun je wedden op esports. Natuurlijk zijn er meer games waar je op kunt wedden, maar wij bespreken alleen de drie populairste en meest gespeelde games:

League of Legends

League of Legends is een Multiplayer Online Battle Arena game. Dit wordt wel afgekort als ‘MOBA’. MOBA betekent dat er meerdere teams op één map tegen elkaar strijden. Er worden meerdere potjes gespeeld en het doel is het vernietigen van de vijandelijke basis. Er zijn drie paden die je kunt nemen naar de vijandelijke basis. Deze paden noemen we ‘lanes’. Op de paden rennen elke halve minuut een soort computergestuurde wezentjes. Deze wezentjes heten ‘minions’. Vanuit elke basis lopen over de drie paden minions en zij ontmoeten elkaar in het midden. Als spelend team is het jouw taak om ervoor te zorgen dat de minions van jouw team de minions van het vijandelijke team bevechten en terugdringen. Op deze manier kun je de basis van de vijand bereiken.

League of Legends is al jaren de meest gespeelde game ter wereld en het aantal spelers groeit nog steeds. Ontwikkelaar en uitgever van League of legends: Riot Games, publiceerde in 2014 een rapport waaruit bleek dat het spel elke maand 67 miljoen actieve spelers had. In 2016 kwamen er opnieuw cijfers naar buiten waaruit bleek dat er nu maar liefst 100 miljoen spelers per maand zijn. Hiermee laat League of Legends andere spellen ver achter zich. De grootste concurrent van League of Legends, DOTA2, heeft bijvoorbeeld ‘maar’ 13 miljoen spelers.

DOTA2

DOTA2 is na League of Legends de meest gespeelde game. Ook deze game wordt als esport gespeeld in grote toernooien. DOTA2 is eigenlijk een soort vervolg op het derde deel van World of Warcraft: Defense of the Ancients. DOTA2 is ook een MOBA, een spel waarbij meerdere teams met elkaar strijden. Het doel van deze MOBA is het hoofdgebouw van de tegenstander vernietigen. Net als League of Legends is ook DOTA2 een zeer populaire esport. Het voornaamste toernooi van DOTA2 is ‘The International’. Dit game toernooi vindt jaarlijks plaats in Seattle. ‘The International’ staat bekend om de astronomische prijzenpot. Prijzen van miljoenen dollars zijn hier eerder regel dan uitzondering.

Counter-Strike: Global Offensive

Hoewel League of Legends en DOTA2 nog steeds de grootste esports ter wereld zijn, Counter-Strike: Global Offensive timmert flink aan de weg. Wat deze game voor veel mensen zo aantrekkelijk maakt is het feit dat dit toch een wat gemakkelijkere game is. Twee teams van elk vijf spelers strijden in rondes van ongeveer twee minuten. In één ronde moet het ene team een bom plaatsen, en het andere team moet proberen dit te voorkomen of de bom op tijd uitschakelen. Bij de opeenvolgende ronde zijn de rollen omgedraaid. Ondanks het toegankelijke karakter van Counter-Strike is het toch een game die veel mensen blijft boeien en zich daardoor goed leent voor een esport. Vooral in Noord-Amerika en Europa wordt deze game als esport gespeeld op grote toernooien waarbij men prijzen van tienduizenden Euro’s kan winnen.

Hoe kun je wedden op esports

Hoe werkt dat nu eigenlijk, wedden op esports? Zoals we al aangaven zijn er een beperkt aantal weddenschappen mogelijk om het risico op fixing zo laag mogelijk te houden. Deze weddenschappen zijn daarnaast ook nog eens afhankelijk van het spel. Je kunt de winnaar van de wedstrijd voorspellen en hierop een weddenschap afsluiten. Daarnaast kun je een weddenschap afsluiten op wie volgens jou de serie gaat winnen. Als derde optie kun je nog wedden op een ‘map/game handicap’. Dat wil zeggen dat je voorspelt welk team aan de wedstrijd begint met een achterstand of voorsprong. Jij bepaalt zelf hoe hoog of laag deze virtuele voorsprong is.

Er zijn verschillende websites waar je kunt wedden op esports. Enkele bekende voorbeelden zijn Unibet en Krooncasino. Je kunt hier wedden op de eerdergenoemde aspecten van de wedstrijd en je kunt de game vaak ook live volgen. De volgende games behoren meestal tot de mogelijkheden als je wilt wedden op esports: League of Legends, DOTA2, Hearthstone, Counterstrike en Heart of the Swarm. Natuurlijk zijn er veel meer games, maar ze worden niet allemaal op dezelfde schaal en hetzelfde competitieve niveau gespeeld.

Wel of geen esports?

Wellicht vraag je je af waarom de ene sport wel tot esports wordt gerekend en de andere niet. Daarop is eigenlijk geen goed antwoord. Uiteindelijk is het vooral een kwestie van populariteit en of een spel een groot publiek weet te enthousiasmeren. Je ziet dan al snel dat er ‘communities’ ontstaan waar fans van een game elkaar ontmoeten en over de game praten. Zulke sporten zullen over het algemeen eerder als esport in een competitie gespeeld worden. Een andere belangrijke factor is de kwaliteit van de spelers zelf. Als er meerdere mensen het spel op hetzelfde hoge niveau kunnen spelen, leent de game zich eerder voor een esport dan wanneer er bijna geen gelijke tegenstanders te vinden zijn. En de kans op zulke gelijke tegenstanders is dan weer groter bij games met een hoog bereik.

Winkansen gokken op esports

Misschien twijfel je nog of gokken op esports iets voor jou is. Want valt er wel iets te winnen? Nou, dan hebben wij goed nieuws voor jou. Want met gokken op esports valt zéker wel iets te winnen. Misschien heb je bij esports wel meer winkans dan bij het wedden op een andere sport. Dit komt omdat de sport zelf vrij weinig aan het toeval over laat. Een slecht presterend individu kan het toernooi voor een heel team verpesten. De wedstrijden worden meestal gewonnen door het team met de juiste onderlinge samenhang, individuele kwaliteiten en samenwerking. Als je weet welk team stabiel is, weet je eigenlijk al heel veel over de winkansen, en daar kun jij met het gokken op esports je voordeel mee doen.

Aandachtspunten tijdens wedden op esports

Het leuke van wedden op sport is dat je jouw favoriete bezigheden kunt combineren. Misschien ben je wel een echte voetbalfreak, of kun je geen genoeg krijgen van paardenrennen. Je hebt helemaal gelijk, want niets is zo opwindend als een spannende wedstrijd en de kans op mooi geldbedrag als jouw voorspelling uitkomt. Op dit moment zijn er al heel veel sportvormen waar je op kunt wedden, maar wist je dat daar een nieuwe geweldige sport bij is gekomen? Het heet ‘esports’. In dit artikel vertellen we je alle ins en outs en geven je aandachtspunten tijdens wedden op esports.

Een stabiel team maakt dus goede kans om te winnen. Maar hoe bepaal je nou of een team stabiel is of niet? Dit is iets wat je zelf uit moet zoeken door middel van een goede voorbereiding. Wij helpen je op weg met een paar handige vragen die je jezelf kunt stellen en waarmee je de goede teams er zo uitpikt:

  • Speelt het team in de originele bezetting?
  • Hoe is de sfeer in het team?
  • Wat zeggen de statistieken over de kansen van het team?

Speelt het team in de originele bezetting?

Een team bestaat een groep vaste spelers. Deze spelers trainen en wonen vaak samen in één huis. Het doel hiervan is het creëren van een team wat perfect op elkaar ingespeeld is. Men moet elkaar goed aan kunnen voelen en precies weten wie welke rol moet vervullen. Ook moet men op het juiste moment kunnen acteren. Je kunt je dus voorstellen dat het wegvallen van één speler dan grote gevolgen heeft. Ineens is de balans helemaal verstoord en loopt alles in het honderd. Een team wat niet in de originele bezetting speelt is dus per definitie in het nadeel ten opzichte van een team wat wel in volledige bezetting speelt.

Het is altijd goed om te weten hoe het team zal spelen of er uitvallers zijn. Uiteraard kan de schade meevallen als de reservespelers goed zijn, maar ook dan is het belangrijk om te weten wie die spelers zijn. Een jonge onervaren nieuwkomer zal waarschijnlijk minder goed om kunnen gaan met de druk die een toernooi met zich meebrengt en kan ook een mindere teamspeler zijn. Een veteraan zal daarentegen vaak beter functioneren. Allemaal informatie die van grote invloed is op het spel en die jij dus moet hebben.

Hoe is de sfeer in het team?

Een ander belangrijk aspect voor de kwaliteit van het spel is de sfeer binnen het team. Een team kan in zijn volledige bezetting spelen maar toch slecht presteren omdat de spelers onderling verdeeld zijn door ruzie of onenigheid. En helaas komen dit soort ruzies vaak voor. De spelers staan onder enorme druk en het gebeurt regelmatig dat de stress hen boven het hoofd groeit. Zeker als de prestaties even wat minder zijn. Door een slechte sfeer zal men afgeleid zijn en minder goed samen willen of kunnen werken. Als je op esports gaat gokken wil je hier dus wel van op de hoogte zijn. Anders kun je fluiten naar de winst.

Wat zeggen de statistieken over de kansen van het team?

Het kan voorkomen dat een team zeer goed presteert, maar het jaar na jaar niet lukt op een bepaald toernooi. Hoe dit komt valt niet te verklaren. Maar het is voor jou wel een belangrijke aanwijzing. Als een team in het verleden minder goed presteert op een bepaald toernooi is de kans groot dat deze situatie zich gaat herhalen. Als je op basis van statistieken kan concluderen dat een team minder kans maakt moet je dit serieus nemen, ook al zijn de spelers allemaal aanwezig en lijkt er verder geen vuiltje aan de lucht.

Op de hoogte van gebeurtenissen

Samenvattend kunnen we dus wel zeggen dat het grootste deel van de research zit in het doen van goede voorbereiding. Je moet weten hoe het spel in elkaar zit, maar je moet ook op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de teams. Als je weet wat er speelt is de kans best groot dat je een correcte voorspelling doet en een weddenschap wint. Gelukkig zijn er heel veel manieren om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de esports. Vooral Sociale Media platforms kunnen heel handig zijn.

Op Facebook en Reddit zijn hele pagina’s gewijd aan de teams en de toernooien. Hier kun je alle nieuwtjes vinden. En lees ook vooral de roddels en geruchten, dan krijg je vaak een redelijke indicatie van de sfeer in een team. Er zijn diverse websites waar je alle mogelijke statistieken kunt vinden, even intypen op Google en je hebt alle informatie die je zoekt.

Waar kun je gokken op esports

Gokken op esports is namelijk superleuk en heel erg spannend. Het is niet te vergelijken met gokken op de traditionele sporten. En dat maakt het juist zo’n uitdaging. Je moet op andere dingen letten dan met bijvoorbeeld voetbal. Maar met de juiste voorbereiding en een beetje geluk is het absoluut mogelijk om groots te winnen. En wie wil dat nu niet?

Als je zin hebt om ook eens een keer te gokken op esports ben je natuurlijk benieuwd waar je dit kunt doen. Er zijn heel wat online aanbieders of bookmakers waar je al terecht kunt voor gokken op esports. Natuurlijk zijn er de voornaamste online wedkantoren zoals Unibet, Unikrn en Ladbrokers. Er komen nog steeds aanbieders bij, want esports gokken is echt aan een opmars bezig.

Voordelig gokken op esports

Als je nog nooit op esports hebt gegokt of misschien wel helemaal nog nooit een weddenschap hebt gedaan, is het begrijpelijk dat je niet zomaar veel geld in wil zetten. Je wilt zo min mogelijk risico nemen en het gewoon een keer uitproberen. Gelukkig kun je vaak al voor een klein bedrag meespelen. En als je gebruikt maakt van een bonus kun je zelfs heel voordelig wedden.

Wat is een welkomstbonus?

Een welkomstbonus krijg je als je je aanmeldt als nieuwe speler bij een online aanbieder. Zij willen namelijk heel graag nieuwe klanten binnenhalen en stunten daarom vaak met speciale acties voor nieuwe inschrijvers. Vaak krijg je dan een stortingsbonus van een bepaald percentage. Dit percentage ligt meestal ergens tussen de 50 en 100%. Als je dan een eerste geldstorting doet bij een casino of wedkantoor, krijg je dat percentage van je inzet cadeau. Als de stortingsbonus 50% is, en jij 25 Euro stort, maakt het casino er 50 Euro van. Je kunt dan wedden met dubbel zoveel geld en extra voordelig spelen. Is dat leuk of niet?

Lees altijd de voorwaarden

Om te kunnen profiteren van de bonus is het belangrijk om de voorwaarden altijd even door te lezen. Het kan zijn dat de aanbieder bepaalde eisen stelt aan het claimen van de bonus. Als je bijvoorbeeld een minimumbedrag moet storten om de bonus te kunnen innen, kan dit gevolgen hebben. Als je pas bij 25 euro recht hebt op de bonus, en je wilt maar vijf euro inzetten, dan kun je de bonus niet innen. Dan kan een bonus misschien wel 100% zijn, je hebt er niets aan. Je kunt dan beter op zoek naar een online casino of wedkantoor waarbij het minimumbedrag lager is. Ook al is het percentage dan misschien maar 50%, je bent toch voordelig uit, én je kunt met meer geld spelen.

Als je het maximale wilt halen uit je bonus bij esports gokken moet je er echter ook opletten dat er in de voorwaarden vaak een maximum inzet wordt gesteld. Je mag bijvoorbeeld niet meer dan 100 Euro in zetten om de bonus te kunnen ontvangen. Hieruit volgt dat het hoogste percentage beslist niet gelijk staat aan de hoogste bonus. Als je 100% stortingsbonus krijg en maximaal 100 Euro in mag zetten, heb je minder voordeel dan wanneer je bij een maximum van 250 Euro een bonus krijgt van 50%. Lees dus altijd even die voorwaarden.

Mobiel wedden op esports

Het online wedden en gokken ontstond met de komst van het internet in de jaren negentig. Ineens was het niet meer noodzakelijk om naar een casino of wedkantoor te gaan. Je pc was alles wat je nodig had. Gokken werd hierdoor anoniemer en gemakkelijker. Geen wonder dat een veel groter publiek dankzij het online gokken ontdekte hoe leuk deze bezigheid eigenlijk is. Er kwamen hierdoor steeds meer online casino’s en wedkantoren om aan deze vraag van het publiek te kunnen voldoen.  Maar daar is het niet mee opgehouden. Toen de smartphone op de markt kwam vond er opnieuw een revolutie plaats in de online gokwereld. Ineens kon men niet alleen via de pc, maar ook mobiel wedden op esports

Gratis gokken op esports

Voordelig op esports gokken is leuk, maar wist je dat het ook gratis kan? Er zijn aanbieders die niet alleen stortingsbonus maar ook gratis speelgeld weggeven. Als je bij Unibet meespeelt met je smartphone krijg je bijvoorbeeld 10 Euro. En bij aanbieder Tipbet krijg je 5 Euro cadeau.

Ook hier geldt weer dat je altijd de voorwaarden moet checken. Gratis en gratis kunnen namelijk nogal verschillen. Unibet je moet eerst zelf tien Euro storten. Pas als je deze verloren hebt, krijg je weer tien Euro terug. Bij Tipbet krijg je dus minder geld, maar je hoeft niet zelf geld in te leggen. Als je esports gokken eens uit wilt proberen, is dit dus de enige optie die écht gratis is.

Uit welke betaalmethodes kan ik kiezen?

Geld storten op je account en de verschillende manieren

Voordat je kunt starten met gokken, moet je eerst een account hebben aangemaakt bij een bookmaker. Hierin kies je je gebruikersnaam en vul je enkele persoonlijke gegevens in. Vervolgens kun je geld storten op je account, of in een later stadium geld terugstorten van je account naar je bankrekening. Dit doe je bij de optie ‘deposit/withdrawal’.

Bij bookmakers zijn er meer dan genoeg opties om geld op je account te storten. Er is nog geen optie voor iDeal, maar de andere mogelijkheden werken min of meer hetzelfde en zijn veilig in het gebruik. Hou er wel rekening mee dat je alleen met de opties kunt storten die beschikbaar zijn voor jouw valuta. Deze valuta kies je al bij het aanmaken van je account.

Als je geld stort om te wedden is het natuurlijk belangrijk dat de transactie snel en veilig plaatsvindt. Gelukkig is dit bij de meeste casino’s en wedkantoren prima geregeld. Je kunt kiezen uit meerdere betaalopties die eigenlijk allemaal wel betrouwbaar zijn. Creditcard, Paysafecard en overboeking behoren meestal wel tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er nog heel wat andere betaalmethoden, de één wat bekender dan de andere.

Wat is beste betaaloptie voor gokken op esports?

Volgens ons is iDeal absoluut de beste optie voor als je gaat gokken Niet alleen betaal je geen transactiekosten, het geld wordt ook meteen bij de ontvanger bijgeschreven. Bij een creditcardbetaling of overboeking verloopt het proces anders en is het geld langer onderweg. Maar juist bij gokken is het handig als het geld meteen op je account wordt bijgeschreven. Als je tijdens de wedstrijd wilt wedden moet je immers altijd genoeg geld op je account hebben. Met iDeal vul je het tekort zo weer aan en kun je gewoon doorspelen.

Conclusie

Als je houdt van gokken en wedden zou je je eens moeten verdiepen in esports. Tegenwoordig is dit namelijk een volwaardige sport. Het lijkt weliswaar niet op de sporten zoals we die kennen, maar toch wordt dit in groot competitieverband gespeeld. En het voordeel van esports gokken is dat je met de juiste voorbereiding veel kans maakt om te winnen. Dit komt omdat de toevalsfactor bij esports relatief klein is. Een gameteam kan alleen goed functioneren als het team stabiel is en goed samenwerkt. Een team wat zijn zaakjes niet op orde heeft, zal in veel gevallen niet winnen. Zelfs wanneer de individuele spelers van dit team vele malen beter zijn dan die van het team wat goed samenspeelt.

Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben. Maar als jij goed op de hoogte bent van het wel en wee binnen de esports weet je welk team stabiel is en maak je toch behoorlijk veel kans om te winnen. Er zijn een aantal dingen die je moet weten om te bepalen of een team stabiel is. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten of het team in de originele bezetting speelt. En zijn er uitvallers? Dan wil je weten wie de reservespelers zijn. Alles staat of valt met de samenwerking van het team. Als één speler de rest niet goed aanvoelt, zal dit de prestaties negatief beïnvloeden.

Ten tweede is het belangrijk om te achterhalen hoe de sfeer in het team is. Een team waar veel drama en ruzie is, zal minder goed samenwerken. De kans dat ze goed presteren is daarom een stuk kleiner. Ten derde is het handig om de statistieken even na te kijken. Een team wat in het verleden minder goed presteert in een bepaalde competitie zal dit waarschijnlijk weer doen. Het verleden is hierin een goede raadgever. Alle informatie die je nodig hebt vindt je op één van de vele Sociale Media platforms waar alle ins en outs uitvoerig worden besproken. Neem dus regelmatig een kijkje en ga eens esports gokken.