mobiel wedden op esports

Wedden op esports | Mobiel Wedden

De esportsMeesters vertellen je alles wat je moet weten voordat je kunt beginnen met hier mobiel wedden op esports + een Exclusieve bonus voor onze lezers!

Geschatte leestijd: 5 minuten

Als je van wedden houdt heb je vast wel een aantal sporten die je nauwlettend volgt. Misschien is voetbal helemaal je ding, of kijk je graag naar de paardenraces. Maar het is ook mogelijk dat je hier een beetje op uitgekeken bent en je geluk eens met een andere sport wilt proberen.

Ook bestaat de kans dat je helemaal niet van al die traditionele sporten houdt. Dat kan best vervelend zijn, want om te kunnen wedden moet je de sport toch wel leuk vinden en op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen.

Waarom dan niet eens mobiel wedden op esports? esports staat voor ‘electronic sports’ en gaat om het spelen van computerspellen in wedstrijdverband. De kans is groot dat je nog niet zo bekend met esports. We horen er relatief weinig over in de media, maar toch is de sport een internationaal fenomeen.

Wat houdt esports in?

Het spelen van computerspelletjes klinkt in eerste instantie niet zo hoogdravend. Spelletjes als Call of Duty en League of Legends speel je misschien zelf ook wel. Een begrijpelijke gedachtegang, maar niets is minder waar. Waarschijnlijk speel je zelf ook wel eens een potje voetbal, maar dat wil niet zeggen dat je als professioneel voetballer aan de slag kan bij een grote internationale club. Daarvoor moet je heel veel training hebben gehad, van jongs af aan.

Naast trainen moet je ook uitzonderlijk veel talent hebben. Want anders spelen ze je zo van het veld. En zo is het ook met professioneel gamen. Het niveau waarop esporters spelen zullen de meeste mensen nooit halen. Hiervoor moet je jarenlang hebben geoefend, dag in dag uit, en vaak uren achtereen. Dit vereist ongelooflijk veel doorzettingsvermogen, geduld en toewijding. En ook talent. Want de top van de esports wordt alleen bereikt door een selecte groep van briljante gamers.

Er worden hele grote internationale evenementen georganiseerd waar deze gamers in teams met elkaar strijden om de winst. En deze winst is meestal niet misselijk. Als een gameteam een toernooi wint is het zelfs mogelijk om in één klap miljonair te zijn. Maar ook als je de winst niet haalt is er geen man overboord. De salarissen van topgamers zijn uitzonderlijk hoog. Als succesvol internationaal professioneel gamer in esports heb dus je meestal een hele vette bankrekening.

Mobiel wedden op esports

esports is dus een echte topsport waar veel geld in om gaat. En het mooie is dat ook jij kunt profiteren als je gaat wedden op esports. Maar hoe moet je hier eigenlijk op wedden? Dat is vrij eenvoudig. Meestal heb je een aantal opties waar je op kunt wedden.

In tegenstelling tot bij voetbal is dit aantal niet oneindig, om fixing te voorkomen. Je kunt meestal vooraf en tijdens de wedstrijd geld inzetten op de winnaar van de wedstrijd, de winnaar van een serie of een virtuele achterstand of voorsprong.

Er worden verschillende games op hoog niveau gespeeld, maar de bekendste zijn League of Legends, DOTA2 en Counter-Strike. Voor elke game worden aparte toernooien georganiseerd. De grootste toernooien worden opgenomen in de kalender van de aanbieders van online wedden.

Een aantal prestigieuze toernooien waar je vrijwel zeker op kunt wedden zijn ‘The International’ en ‘The LoL World Championship’. Hoe belangrijker en groter het toernooi, hoe meer mensen mee wedden. En dat is voor jou natuurlijk alleen maar gunstig.

Wedden op esports is leuk omdat het heel anders is dan wedden op traditionele sporten. Als je veel kennis hebt van deze games komt dit mooi van pas. Maar minstens zo handig is kennis van de spelende teams. Bij weinig andere sporten is het team zo belangrijk.

Elke speler heeft een functie, en als één speler niet goed presteert is het voor een team bijna onmogelijk te winnen. Bij het wedden op esports maak je daarom een goede kans om te winnen als je weet hoe de samenstelling van het team is, of er geen onderlinge verdeeldheid heerst en hoe men in het verleden op hetzelfde toernooi heeft gepresteerd.

Hoogste mobiele bonussen

Online casino’s en aanbieders van wedden hebben flink te lijden onder de concurrentie. Daarom doen ze er veel aan om nieuwe klanten binnen te halen. En dat is goed nieuws voor jou. Als je je aanmeldt bij een online aanbieder kun je vaak profiteren van een leuke welkomstbonus.

Vaak is dit een stortingsbonus waarbij je een percentage bovenop je eerste geldstorting krijgt. Je krijgt dus eigenlijk extra speelgeld waardoor je super voordelig kunt wedden!

Check altijd de voorwaarden

Voordelig meespelen dankzij een bonus is leuk en je hoeft minder risico’s te nemen. Het is echter wel aan te bevelen om altijd de voorwaarden te lezen. Het kan zijn dat de aanbieder bepaalde regels hanteert voor het claimen van de bonus. In het geval van een welkomstbonus is dit soms een minimumbedrag. Je krijgt de bonus dan alleen als je een storting van een minimumbedrag doet.

Als je zelf niet teveel geld uit wilt geven en het minimumbedrag vrij hoog is, ben je dus niet per definitie voordelig uit. Zoek dan liever een aanbieder met een laag minimumbedrag. Houdt ook rekening met een maximumbedrag voor de bonus.

De aanbieder wil waarschijnlijk niet dat jij 2000 euro stort en zij dit moeten verdubbelen naar 4000. Kijk dus eerst even wat het maximumbedrag is, voordat je een teleurstelling te verwerken krijgt.

Conclusie

Tegenwoordig hoef je niet meer persé met je pc een weddenschap te plaatsen omdat je alleen daar internet hebt. Dankzij de introductie van de smartphone en mobiel internet zijn we immers altijd en overal online. Veel aanbieders van weddenschappen bieden ook de mogelijkheid om met de smartphone mee te spelen.

Je kunt nu dus ook mobiel wedden op esports. Dankzij de livestream hoef je niets meer van de wedstrijden te missen en je kunt dus overal en altijd wedden. En je profiteert ook nog eens van leuke welkomstbonussen en gratis speelgeld. Makkelijker en voordeliger kan toch niet?