Esports Meesters | FIFA19 Champions League

FIFA ‘19 Champions League aangekondigd!

De FIFA '19 trailer is released en we krijgen eindelijk de Champions League modus! Maar we zijn hongerig en willen meer! EA geef ons dit!

Met het WK in volle gang houden we het ook op esportsMeesters ook nog even bij voetbal. De FIFA ’19 trailer is vorige week vrijgegeven en we zijn direct hyped: we kunnen eindelijk Champions League spelen!

En dat betekent, alweer, Ronaldo op de cover. Ze kunnen helaas niet heen om de man die de afgelopen drie jaar de cup met de grote oren won. Het is nu eenmaal een geweldenaar, maar saai wordt het wel.

Wat we willen zien in FIFA 19:

  • Een realistische carriere modus. Met de komst van de CL wordt hopelijk de druk die je ervaart als trainer/speler opgeschroeft: niet presteren betekent bij topploegen simpelweg ontslag.
  • Realistische carrière betekent ook dat de Europa League van betekenis moet worden. Ook hier valt prestige te halen, zeker als je speelt zonder grote ploeg
  • Voorrondes, kleine ploegen; kortom alles wat bij een CL komt kijken. Dus niet enkel de kwartfinales tussen Barcelona en Roma of Manchester City en Liverpool.

Realisme dus. Niet alleen op het veld, maar juist ook in de beleving. De trailer belooft veel goeds:

Oke, misschien niet qua realisme, maar wel qua actie. En uiteraard is dat nog het belangrijkste.

FIFA ‘19 Esports?

EA, als jullie dit lezen, voeg alstublieft een spectator modus toe aan dit spel! Alleen zo kunnen professionele spelers zich profileren en kan er een hechte community ontstaan waar spelers van elkaar leren. Op dit moment presteert FIFA ‘18 gewoon ondermaats op Twitch. Vaak niet meer dan 5000 viewers voor een van de meest verkochte spellen; dat is gewoon niet goed genoeg. Maakt EA het waar? Ze staan niet bekend om hun vernieuwingen, maar ieder jaar mogen we hopen best hopen, toch?