Het echte WK voetbal is al gespeeld: RLCS World Championships!

Rocket League heeft afgelopen weekend al een voorproefje gegeven op het WK voetbal met de beste RLCS World Championships ooit!

Het was een esports weekend om van te smullen! Met de kick off van de E3 2018 in Los Angeles aan de ene kant van de oceaan en de World Championship van Rocket League seizoen 5 aan de andere kant van de oceaan in Londen. Het zou de spannendste finale van een toernooi worden in de Rocket League geschiedenis!

Aan het einde van game 7 was het Pierre ‘Turbopolsa’ Silfver die vlak voor het eindsignaal scoorde voor Team Dignitas. Het leek erop dat ze hun tweede Rocket League titel mee naar huis zouden nemen, maar Justin ‘jstn’ Morales scoorde zelfs nog vlak na het fluitsignaal! Hierdoor moesten de teams naar verlenging. Hier maakte Turbopolsa een eind aan alle twijfel met een winnende goal en dus alsnog de tweede titel op rij voor Team Dignitas.

De finale die alles had

Een eigen doelpunt, een bal op de lat; alles wat kon gebeuren in een wedstrijd gebeurde in de finale. Uiteindelijk werd het 4-1 in games, na NRG nog knap was gelijk gekomen tot 1-1. Dignitas ging als winnaar naar huis met $100,000, maar ook NRG esports hield er nog een goede $60,000 aan over. De finale was de kers op de taart van misschien wel het beste Rocket League toernooi in het vijfjarig bestaan van het spel.

WK Voetbal 2018

Omdat veel mensen die Rocket League spelen toch ook wel voetbalfanaten zijn; het WK voetbal komt eraan! En al spelen ‘we’ niet mee, je kunt toch een beetje meedoen door de Rocket League landen toernooitjes te spelen die op private servers worden georganiseerd. Kun je toch nog een beetje de eer van Nederland verdedigen. Wij zeggen doen!