Max Verstappen van de esports: 13-jarige Kyle Jackson Fortnite speler

Fortnite esports komt eraan en een nieuwe generatie esporters lijkt dit spel te gaan domineren. Bijvoorbeeld de pas dertienjarige Kyle Jackson!

Enkele jaren geleden was er veel ophef over Barcelona die overal voetballertjes scoutte en naar de Catalaanse hoofdstad. Het zijn al lang niet meer alleen voetbalteams die op jonge leeftijd scouten. Het professionele Team Secret heeft afgelopen woensdag aangekondigd dat het een dertienjarige speler heeft aangetrokken voor een nieuw te vormen Fortnite team. Dit meldt ESPN.

Kyle ‘Mongraal’ Jackson heet het talent uit London. Hij speelt al vanaf zijn negende Call of Duty en toen zijn vriend hem afgelopen herfst vroeg of hij Fortnite een keer wilde uitproberen was hij direct verliefd. ‘De bouw mechanieken, waarin je zoveel skill kwijt kunt, is echt onwerkelijk goed!’

Het begin van Fortnite esports?(!)

Fortnite zette vorige maand als een free 2 play game 126 miljoen om en is daarmee het meest succesvolle spel ooit. Op Twitch en Youtube verslaat Fortnite andere spellen met ongekende overmacht, zelfs League of Legends. In de slipstream van het succes doet het andere Battle Royale spel PUGB het niet veel minder. Het zou daarom niet lang duren voordat teams zouden gaan rekruteren voor een officiële Fortnite competitie. Ashland University in Ohio, Amerika, heeft beurzen aangeboden aan studenten die competitief Fortnite spelen.

Volgens de CEO van Team Secret, John Yao, verwachten de teams dat ontwikkelaar Epic Games binnenkort met een esports aankondiging komt. ‘Niemand wil die boot missen, wil te laat op het feestje komen.’ aldus Yao. ‘Daarom hebben we twee Noren aangetrokken, een Let en dus Jackson uit Engeland. We hadden geen idee dat Jackson pas dertien was toen we zijn games zagen en hem hoorden op team speak, hij kwam heel volwassen over.’ Het is de stilte voor de storm waarin de grote teams hun positie innemen om klaar te zijn voor wanneer het toernooi geweld gaat losbreken. Wat voor cijfers gaan we zien op Twitch wanneer Ninja het eerste Fortnite toernooi aftrapt? Een miljoen?! Wij gaan sowieso kijken!