Kun je als zoon je vader nog iets bijbrengen op het gebied van voetbal als die vader Ruud Gullit heet? De voetballegende heeft twee zonen, waarvan er 1 op het veld staat en de ander speelt op de console. Het was de laatste die Ruud een lesje voetbal anno 2018 gaf. Toen de oud international vorig jaar de FIFA World Cup bezocht ontdekte hij dat er ‘‘een hele wereld achter de videogame zit. De strategie en keuzes die FIFA-spelers maken zijn niet anders dan in het ‘echte’ voetbal’’.
Team Gullit
Gullit was zo gefascineerd dat hij een academie oprichtte genaamd Team Gullit. De ‘‘eerste professionele en onafhankelijke FIFA-opleiding ter wereld’’ die nieuw talent moet begeleiden om internationaal door te breken. Onafhankelijk is hierbij een sleutelwoord.
Nu al spelen veel talentvolle spelers bij voetbalclubs in de e-divisie, maar met Team Gullit wil Ruud meerdere jonge spelers de kans geven om te spelen op het hoogste niveau. Team Gullit helpt de jonge esporters bij wedstrijdanalyse, zowel tactisch als technisch, mediatraining en omgang met management.
Zwarte tulp uit Milaan
Het team bestaat momenteel uit vijf mensen, waarvan jonge drie spelers. Floris Jorna, Julian van den Berg en Dani Visser zijn de namen die Team Gullit op de kaart moeten zetten. De verwachtingen zijn hoog, net als het talent: twee van de jongens spelen mee in de top 64 van de wereldwijde rankings en doen mee aan de play-offs voor de FIFA eWorld Cup in januari.
Aan het logo kan het sowieso niet liggen, de ‘zwarte tulp uit milaan’ zag er nooit zo sierlijk uit. Een logo met zo’n iconische waarde en groot verleden kan niet anders dan indruk maken op de concurrentie. Wij verwachten dat de jongens (allen 17) het shirt met trots zullen dragen en dat de andere esporters niet anders dan heel jaloers zullen zijn. Gullit is zelf een begerenswaardige speler in de FUT feature van FIFA ‘ 18