esports vacature Ajax!

Werken bij Ajax? They are hiring! Solliciteer nu op de esports vacature Ajax als esports marketeer en begin jouw carriere bij de grootste club van Nederland!

Alles wat bij het normale voetbal hoort kom je ook tegen bij het esports voetbal. Inclusief schandalen, roddel en achterklap. Nu dat de eDivisie en de FIFA eWorld Cup steeds meer bekendheid krijgen in Nederland, wordt het imago en gedrag van de esporters meer onder de loep genomen. Net als bij de voetballers op het veld.

Tony Kok

Het verhaal van Tony Kok afgelopen juli staat bij iedereen nog vers in het geheugen. De jonge esporter kreeg de baan van zijn leven toen hij werd aangenomen als esporter bij PSV. Het geluk was echter geen lang leven beschoren; al na twee dagen werd Tony alweer ontslagen. Oude tweets van het account van Tony Kok vol aantijgingen tegen zijn nieuwe werkgever doken op en het kwaad was geschied.

Al waren de tweets verwijderd, supporters wisten met speurwerk toch de tweets te achterhalen. Het is een waarschuwing voor jonge esporters met ambities: ook wat je voor je professionele carrière doet kan je professionele carrière schade toebrengen. Nu zijn de Amsterdammers op zoek naar een Marketeer die de afdeling esports Marketing kan ondersteunen. Wij zijn zo aardig om de esports vacature Ajax voor ze te delen, in eigen woorden natuurlijk:

Wat ga jij doen?

Uiteraard veel marketing. Wat dat betekent? Herkennen van digitale business kansen, opzetten van nieuwe (digitale) verdienmodellen/concepten en veel samenwerken met de afdelingen media, sponsoring en international partnerships. Je krijgt een belangrijke rol in de groei en naamsbekendheid van Ajax esports.

Als je werkt voor Ajax werk je voor de grootste club van Nederland. Net als wij wil jij de beste zijn in wat je doet. Bij alles wat je doet staat plezier in het voetbal en je liefde voor Ajax voorop, met de nodige lef om conventies te doorbreken en gevoel voor klasse en commercieel succes.

Zo, hebben we de vacaturetekst aardig voor je samengevat. Als je wil weten wat je allemaal moet kunnen en meenemen voor deze job? Kijk dan even in de originele vacature!

Toekomst van de eDivisie

Stadionbezoek loopt verder terug terwijl de kijkers op Twitch alleen maar toenemen. Er is dus een mooie toekomst weggelegd voor de eDivisie. Paar leuke wetenswaardigheden: esporters zijn zowel speler als coach. Ze spelen niet met de selectie van de club waar ze bij spelen, maar stellen zelf een selectie samen. Je kan bij Roda JC zomaar Ronaldo en Messi tegenkomen. De eDivisie is ook gebonden aan de stand van de eredivisie. Als je kampioen wordt in de eDivisie, maar je club degradeert uit de eredivisie, dan degradeer jij helaas mee. In de toekomst zal dit misschien veranderen met een Jupiler eDivisie.