Deze spelers worden het meest gebruikt in FUT

Sindskort bevat FUTBIN, een nieuwe tool te zien hoeveel wedstrijden iedere speler uit FIFA 17 heeft gespeeld en hoeveel assists en goals op zijn naam staan. FUTBIN is een website die voornamelijk draait om het bijhouden van de prijzen van spelers en bijvoorbeeld de kosten van een Squad Builder Challenge.

‘Player Game Performance’ wordt samengesteld op basis van alle spelers die op de transfermarkt staan in FUT. Zo kan het dus zijn dat een bepaalde speler soms beter naar voren komt, bijvoorbeeld als er maar een paar van op de markt staan. Wanneer er echter veel van op de markt staan, is er een goed gemiddelde te geven. Zo worden spelers als Kanté, Dybala en Martial het vaakst gebruikt. Met Dybala en Martial zijn bijvoorbeeld meer dan 3,5 miljoen potjes gespeeld. Kanté heeft er zelfs meer dan 4,7 miljoen gespeeld.

Een andere interessante statistiek is het gemiddelde doelpunten dat een speler maakt. Wanneer je sorteert op spelers die meer dan 1000 potjes hebben gespeeld, dan krijg je hier een aardig beeld van. Zo zie je onder andere TOTY Suarez bovenaan de lijst staan, maar ook MOTM Sow en Cavani met een rating van 90, presteren goed door rond de 0,8 doelpunten per wedstrijd te maken.