H2k eist financiele hulp van Riot

H2k heeft via een open brief gedreigd om uit de LCS te stappen, of Riot Games moet gaan helpen om de financiële situatie van het team te stabiliseren.

In een open brief heeft H2k geëist dat Riot de EU LCS-teams helpt met financiële steun, of H2k zal niet meer in de LCS spelen.

H2k heeft via een open brief gedreigd om uit de LCS te stappen, of Riot Games moet gaan helpen om de financiële situatie van het team te stabiliseren. Volgens de brief heeft Riot Games jaarlijks extreem veel winst, terwijl de organisatie elk jaar een miljoen euro moet afschrijven.

“We geloven dat League of Legends de Major League van esports is en dat Riot de meest gestructureerde en goed georganiseerde liga in esports heeft opgezet. We geloven ook dat Riot, als ontwikkelaar en eigenaar van de software, veel geld mag en zou moeten krijgen voor de risico’s die ze liepen toen ze de game ontwikkelden. […] Jammer genoeg is het vanuit een zakelijk perspectief irrationeel om door te gaan in een partnerschap waar onze partner jaarlijks een grote hoeveelheid winst boekt terwijl wij meer dan een miljoen euro per jaar verliezen”, aldus de organisatie in de brief.

H2k zegt dat ze nu Riot aan het subsidiëren zijn, terwijl het andersom hoort te zijn. De brief eindigt met een dreigement, waarin de organisatie zegt niet meer mee te spelen in de LCS als de financiële structuur niet eindigt, of “Riot moet de EU LCS teams een realistische mogelijkheid bieden om geld te verdienen dankzij subsidies en het delen van inkomsten en een minimum compensatie van ten minste 850.000 euro per jaar.”

Riot Games heeft vooralsnog niet gereageerd op de brief.