Dreamhack Malmö

Gamers2 wint Dreamhack Malmö tegen North

Het Franse superteam heeft gisteren op vrij gemakkelijke wijze met 2 – 0 gewonnen van North tijdens de finale in Dreamhack Malmö.

Het Franse Gamers2 heeft Dreamhack Malmö gewonnen.

Gamers2 kan eindelijk een toernooiwinst bijschrijven. Het Franse superteam heeft gisteren op vrij gemakkelijke wijze met 2 – 0 gewonnen van North tijdens de finale in Dreamhack Malmö. De overwinning betekent dat Gamers2, 100.000 dollar mag bijschrijven op de bankrekening. North krijgt 50.000 dollar bijgeschreven.

Dreamhack Malmö

Foto: HLTV.org

Voorafgaande het toernooi was Gamers2 zeker niet de favoriet. Topteams als SK en Astralis deden ook mee en het leek logisch dat zij het toernooi gingen winnen. Dit toernooi ging de favorietenrol echter niet op. Astralis werd met de grond gelijkgemaakt door Gambit Gaming, terwijl SK moest buigen voor Ninjas in Pyjamas. Nu de twee topfavorieten uit het toernooi lagen, zette dat de deur wagenwijd open voor andere teams, een kans waar Gamers2 gebruik van maakte.

De finale leek eigenlijk al vanaf de eerste ronde gespeeld. Gamers2 was duidelijk de bovenliggende partij en ze gingen dan ook al snel aan kop op de_inferno. De voorsprong gaven ze eigenlijk nooit meer weg, en hoewel de map op het laatst nog redelijk spannend was, leek het er nooit op alsof Gamers2 het uit handen ging geven.

De tweede map, de_cobblestone, begon beter voor North en ze kwamen dan ook op voorsprong. Die duurde echter niet lang. De CT-helft voor North ging oké, maar toen de rollen werden omgedraaid was er weinig meer dat North kon doen om de stoomtrein van Gamers2 te stoppen. De Fransen wonnen de tweede map en daarmee het toernooi.

Tags: