EU LCS

Reguliere seizoen van EU LCS afgelopen

Fnatic en H2k hebben zich allebei geplaatst voor een halve finaleplek in de play-offs van EU LCS. Dat omdat ze beide eerste werden in hun respectievelijke groepen.

Ook het reguliere seizoen van de EU LCS is tot zijn einde gekomen.

Fnatic en H2k hebben zich allebei geplaatst voor een halve finaleplek in de play-offs van EU LCS. Dat omdat ze beide eerste werden in hun respectievelijke groepen. Fnatic wist dit te doen door 11 keer te winnen en slechts twee keer te verliezen. H2k was iets minder sterk: zij eindigden op gelijke punten met Unicorns of Love, 9 – 4. Maar omdat Unicorns of Love meer mappen verloor dan H2k (zij verloren 14 mappen, terwijl H2k slechts 8 mappen verloor) gaat H2k als koploper de play-offs in.

Voor beide teams is er nog wel flink wat werk aan de winkel. Er gaan namelijk maar drie teams naar Worlds, waarvan er ééntje zich automatisch kwalificeert door de aankomende play-offs te winnen. Op dit moment heeft H2k slechts 10 punten en Fnatic 50. G2 Esports gaat aan kop met 90 punten terwijl Unicorns of Love 70 punten heeft. Al deze teams zitten in de play-off fase.

Wil H2k, met de Nederlandse Fabian ‘Febiven’ Diepstraten, zich zeker weten plaatsen voor Worlds, dan moeten ze de play-offs winnen. Fnatic kan het wat rustiger aan doen. Met hun 50 punten hebben ze zich vanwege hun plek in de halve finale, die ze minimaal 40 punten oplevert, zichzelf al zo goed als verzekerd van een plek bij Worlds.

De play-offs gaan aankomend weekend van start en zijn drie weken lang elk weekend te bekijken op het Twitch-kanaal van de EU LCS.

Tags: