CSGO Katowice Teams: de resultaten vorig jaar en de veranderingen

Het begint al snel: IEM Katowice. Hieronder staan per team de verwachtingen, de aanloop naar het toernooi en de roosterveranderingen.

Astralis

Vorig jaar haalden ze de halve finale, werden net aan uitgeschakeld door de latere kampioen Fnatic. Het teamrooster is ook zeker veranderd: spelers karrigan, cajunb en wantz verlieten het team vorig jaar. Astralis oogt sterk, ze zijn consequent en lijken in de aanloop naar dit toernooi de grote kanshebbers.

OpTic Gaming

OpTic is nog vrij nieuw in CS:GO. Het team was voorheen vooral aanwezig in de Call of Duty scene, maar is sinds vorig jaar ook actief in CS:GO.

OpTic bestaat nu uit een vrij nieuw rooster. Nadat de organisatie het oude Conquest-team overnam, is er veel veranderd. Vele spelers zijn vertrokken en het team bestaat nu uit NAF, Rush, Hiko, mixwell en tarik.

FaZe Clan

Een jaar geleden strandden ze in de groepsfase. Dit jaar – met een paar veranderingen aan het teamrooster – hopen ze op een mooier einde.

Het rooster is veelbelovend, met NiKo als sterkste aanwinst. FaZe Clan team heeft zeker de aspiraties om verder te komen dan vorig jaar, we zullen zien of dit tot uiting komt.

Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas zit niet in de vorm die het ooit had. Eind vorig jaar na de winst op IEM Oakland ging het bergafwaarts voor NiP. Vorig jaar liep het verhaal in Katowice af in de groepsfase.

Met hetzelfde team als vorig jaar zullen ze er alles aan doen om de slechte voortekenen weg te blazen, al zal het veel moeite kosten om hun oude vorm terug te vinden.

North

North ziet er uit als een vrij stabiele ploeg zonder problemen. Het team speelt beter en beter, en haalt steeds mooiere resultaten, deze trend kunnen ze zo doorzetten in Katowice. Ze keren dit toernooi terug naar een volledig Deens rooster, nu aizy RUBINO vervangt.

Fnatic

De kampioenen van vorig jaar zijn terug. Na een periode van opsplitsing in twee teams was het duidelijk dat de grote spelers samen in één team moeten zitten. Sinds vorig jaar zijn KrimZ, JW en flusha nieuw in het team.

Een recente vertoning van Fnatic op DreamHack Las Vegas zei dan wel niet veel goeds, gezien ze niet uit de groepsfase kwamen, maar er ligt veel vertrouwen bij het team en er is een grote kans dat ze de beker dit jaar weer willen zien.

Immortals

Dit Braziliaanse team kwalificeert zich dit jaar erg sterk voor het toernooi, met de nieuwe aanwinst ‘fnx’ die zich van zijn goede kant liet zien tijdens recente wedstrijden.

Het nog jonge Immortals is een goede underdog die door de grote teams niet onderschat mag worden.

SK Gaming

Momenteel in een dipje: SK Gaming. SK heeft over de afgelopen maanden veel te maken gehad met rumoer binnen het team, wat er bijvoorbeeld voor heeft gezorgd dat speler ‘fox’ nu als stand-in speelt.

Het is een jong team dat dit toernooi moet laten zien wat ze waard zijn. Kortom, ze zullen er alles aan doen om zichzelf op te pakken in Katowice.

Virtus.pro

Dit sterk ogende team uit Polen komt in een goede vorm naar Katowice. De afgelopen weken waren goed voor Virtus.pro. Het rooster zit al erg lange tijd met elkaar opgescheept, en zijn door dik en dun bij elkaar gebleven.

Door hun goede vorm zijn het misschien wel de favorieten voor het toernooi. Vorig jaar bleven ze hangen in de kwartfinales, dit jaar gaan ze voor de winst.

Cloud9

De Amerikanen van Cloud9 komen niet geheel zonder zorgen naar Katowice. Ze zullen hard moeten werken om hun wat matige vorm af te schudden.

De eerste vertoning dit jaar was DreamHack Las Vegas, waar ze niet uit de groepsfase kwamen. Het teamrooster van Cloud9 is dus niet in vorm, maar in Katowice zullen ze daar wat aan moeten doen.

Heroic

Niet aanwezig bij de Major en niet aanwezig bij DreamHack Las Vegas’ dan hebben we het over Heroic. De afgelopen tijd hebben ze genoeg de tijd gehad om zich voor te bereiden op Katowice en met hun nieuwe aanwinst JUGi zullen ze goed voorbereid het hun tegenstanders lastig maken.

Tags: