Esports Meesters | Wedden op Call of Duty

Call of Duty | Wedden op Call of Duty

Als je een beetje thuis bent in gamen zul je vast wel eens van Call of Duty hebben gehoord. Deze zogenaamde multiplayer first-shooter game is namelijk al jarenlang onverminderd populair. Met Call of Duty bedoelen we echter niet één spel, want er is inmiddels een hele reeks van Call of Duty spellen uitgebracht.

De eerste drie delen uit de serie, Call of Duty, Call of Duty 2 en Call of Duty 3 spelen zich af in de Tweede Wereld Oorlog. Als speler kies je ofwel de kant van de Duitser dan wel die van de geallieerden.

Met de komst van Call of Duty 4: Modern Warfare wijzigt de context per spel. Modern Warfare speelt zich af in de moderne tijd en het vervolg, Modern Warfare 2. Black Ops vindt plaats in de periode van de Koude Oorlog. Modern Warfare 3 speelt zich af in de toekomst.

Na Modern Warfare 3 werd Black Ops II uitgebracht. De setting van dit spel is het jaar 2025. Na Black Ops werden respectievelijk Call of Duty: Ghosts en Advanced Warfare en Black Ops 3 uitgebracht. Het meeste recente deel uit de gamereeks werd in 2016 uitgebracht en is getiteld  ‘Infinite Warfare’.

Call of Duty is een hele populaire game franchise die zich goed leent om gespeeld te worden op esports toernooien en esports Leagues. En er bestaan dan ook een hele waslijst aan toernooien die gewijd zijn aan dit spel.

Het belangrijkste toernooi voor Call of Duty is echter de Call of Duty World League Championship. Dit kampioenschap wordt ieder jaar georganiseerd door Activision, de uitgever van het spel. In de prijzenpot zit een een leuke 2 miljoen Dollar.