Een introductie in eSports wedden

Wil je voor het eerst gaan wedden op esports wedstrijden? Lees je eerst in voor je om geld gaat spelen! Begin met een introductie in eSports wedden

Ben jij al jaren een fanatiek gamer, maar nieuw in de wereld van eSports weddenschappen? Bij Pinnacle kun je beginnen met wedden op competities tussen de beste gamers ter wereld. Als je wilt ontdekken hoe het werkt, lees dan snel de voorwaarden, wat de odds betekenen en hoe je geld kunt storten op je eigen Pinnacle account. Vanaf dan kun je geld verdienen in de spannendste online competities!

Bij Pinnacle behandelen we games als DotA2, LoL en Starcraft 2 hetzelfde als elke andere denkbare sport. De betrouwbaarheid en professionaliteit heeft van Pinnacle één van de grootste spelers op het gebied van online sportweddenschappen.

Net als bij de andere sporten, zijn bij ons meerdere eSports weddenschappen mogelijk. Daarbij gelden dezelfde risico’s en voor- en nadelen als bij een normale weddenschap. Als klant kun je een evenement selecteren, in dit geval een eSports wedstrijd, uit het menu met weddenschappen. Op de door jou gekozen odds zet je een geldbedrag in, om vervolgens de weddenschap te bevestigen. Als je uitkomst van de eSports wedstrijd hetzelfde is als je gok, dan krijg je jouw potentiële winst uitbetaald.

Wedden betekent voor de meeste mensen extra spanning bij een evenement, terwijl het geld verdienen als drijfveer werkt. Anderen pakken het professioneel aan en zetten in op basis van berekeningen, statistieken of hun unieke kennis van het spel. Op die manier kan je met online gokken op een slimme manier veel geld verdienen. eSports biedt dezelfde mogelijkheden, waarbij de juiste kennis en inzicht je mooie geldbedragen kunnen opleveren.

Wanneer kan ik gokken op eSports?

De grote evenementen rondom DotA2m, LoL, Starcraft 2, Counter Strike GO en Hearthstone vinden het hele jaar plaats. Om er op tijd bij te zijn kun je bij Pinnacle op de speelkalender kijken wanneer de evenementen gehouden worden. Wij bieden je op het juiste moment de scherpste odds om in te kunnen zetten bij de grootste online events. Pinnacle is er ook nog eens voor je bij, om je bij te praten over de laatste ontwikkelingen. Bekijk alle data in de toegewijde kalender van Pinnacle.

eSports wedden uitgelegd

De meest kenmerkende weddenschap is de ‘match winner’, oftewel het team waarvan jij verwacht dat ze gaan winnen. Hier zet je dan ook je geld op in, tegen vaak mooie quoteringen. In de eSports heb je dezelfde teams of spelers die tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld Team Liquid en Team NiVa. Op basis van eigen kennis of statistieken denk je dat Team Liquid wint, dus daar zet je je geld op. Beide teams hebben hun eigen odds, waarmee je kunt berekenen wat je winkansen zijn.

Uiteindelijk blijft dat Team Liquid heeft gewonnen en dus krijg je het verdiende geld uitbetaald. Zou Team Liquid echter hebben verloren, dan zou je je geld hebben verloren.

Als je meer wilt leren over het geld dat je per weddenschap kan verdienen, wat de verschillende odds betekenen en over alle andere manieren van wedden, dan kun je meer lezen in het artikel ‘eSports odds uitgelegd’.

Geld storten op je account en de verschillende manieren

Voordat je kunt starten met gokken, moet je eerst een account hebben aangemaakt op Pinnacle. Hierin kies je je gebruikersnaam en vul je enkele persoonlijke gegevens in. Vervolgens kun je geld storten op je account, of in een later stadium geld terugstorten van je account naar je bankrekening. Dit doe je bij de optie ‘deposit/withdrawal’.

Bij Pinnacle zijn er meer dan genoeg opties om geld op je account te storten. Er is nog geen optie voor iDeal, maar de andere mogelijkheden werken min of meer hetzelfde en zijn veilig in het gebruik. Hou er wel rekening mee dat je alleen met de opties kunt storten die beschikbaar zijn voor jouw valuta. Deze valuta kies je al bij het aanmaken van je account.

Een weddenschap plaatsen

Elke gokwebsite heeft andere manieren om een weddenschap te plaatsen. Ben je reguliere websites voor sportweddenschappen gewend, dan kan Pinnacle wel even wennen zijn. Leer daarom meer over het plaatsen van een weddenschap op Pinnacle in het ‘je eerste weddenschap plaatsen op eSports’-artikel.