SuNNy

SuNNy en Mixwell mogelijk naar mousesports

Het ziet ernaar uit dat mousesports zich op korte termijn gaat versterken met de Finse suNNy en de Spaanse Mixwell.

Mousesports gaat binnen enkele dagen de Spaanse Oscar ‘mixwell’ Cañellas van OpTic Gaming en de Finse Miikka suNNy Kemppi van Penta Sports vastleggen. Dat melden bronnen aan de doorgaans welingelichte Counter-Strike-journalist Jarek ‘DeKay’ Lewis. Met de zet vervangt mousesports Christian ‘loWel’ Antoran, die eerder deze week op non-actief werd gesteld, en Denis ‘denis’ Howel.

Vooral het vertrek van mixwell is opvallend te noemen. OpTic Gaming was een team dat een aantal maanden lang zichzelf met recht het sterkste team in Noord-Amerika mocht noemen, maar dankzij het vertrek van Peter ‘stanislaw’ Jarguz naar Liquid werd het lastig voor OpTic. Ze haalden een aantal verschillende spelers binnen, maar het lukte ze niet meer om het niveau te halen dat ze een tijdlang hadden.

Toch was er nog genoeg vuurkracht in het team, waardoor het vertrek van mixwell opvallend is te noemen. Eén van de grootste bijdragers hieraan is waarschijnlijk dat mixwell verplicht moest AWPen, een rol die hij naar eigen zeggen haatte. Hoewel hij meerdere malen liet zien dat hij ontzettend goed met de sniper was, is het dus waarschijnlijk dat zijn haat voor het wapen uiteindelijk de druppel was.  Zijn overstap naar Mousesports komt dan ook als geroepen: in dat team zitten al twee AWPers en kan hij zich richten op de rifles, wapens waarmee hij ontzettend dodelijk is en al heeft laten zien dat hij zich kan meten met ’s werelds beste spelers.

SuNNy vertrekt van Penta, een team dat al langere tijd in de derde ‘tier’ van teams wordt gezien: net onder de subtoppers. Het team plaatste zich op indrukwekkende wijze voor de major, maar het lukte ze niet om daar successen te boeken.

De twee spelers sluiten zich aan bij een team waar onder andere de Nederlander Chris ‘chrisJ’ de Jong speelt. Mousesports is al lange tijd een team dat op het punt staat door te breken, maar het lukt ze maar niet om de laatste stap te zetten. Wellicht dat met de toevoeging van deze twee spelers die laatste stap eindelijk gezet kan worden.

Tags: