GuardiaN

GuardiaN naar FaZe Clan en vervangt allu

GuardiaN heeft zijn handtekening gezet onder een contract van FaZe Clan. Daarmee vervangt hij Finse speler Aleksi ‘allu’ Jalli, die non-actief wordt gezet.

FaZe Clan heeft de Slowaakse ster-AWPer Ladislav ‘GuardiaN’ Kovács vastgelegd.

De kogel is door de kerk; GuardiaN heeft zijn handtekening gezet onder een contract van FaZe Clan. Daarmee vervangt hij de Finse speler Aleksi ‘allu’ Jalli, die op non-actief wordt gezet binnen FaZe totdat hij een nieuw team vindt.

De zet komt na een periode vol drama voor beide teams. Voor FaZe is de zet een wanhoopspoging om de oude vorm te hervinden, die ze overduidelijk kwijt waren tijdens de PGL Major van vorige maand. Het team stelde teleur en moest afdruipen in de groepsfase van het toernooi, waarbij ze geen enkele wedstrijd wisten te winnen.

Voor GuardiaN gaat het al sinds december van vorig jaar niet lekker. De topspeler raakte geblesseerd aan zijn hand en wist nooit meer zijn oude vorm te herpakken. Daarnaast gaf de speler in een serie van publieke tweets aan dat hij maar niet kon wennen aan het systeem dat Natus Vincere, zijn oude team, speelde nadat ze voormalig in-game leader Daniil ‘Zeus’ Teslenko uit het team verwijderde.

GuardiaN koos er ook voor om in die tweets publiekelijk gal te spuwen. In de inmiddels verwijderde tweets gaf hij nog een trap na aan zijn oude teammaat, Denis ‘seized’ Kostin. Hij schreef dat seized goed moest onthouden dat hij ‘gekicked was, terwijl [GuardiaN] wordt getransferd.’ Ook liet hij doorschemeren dat hij al een tijdje zijn draai niet meer in het team kon vinden. Zo raakte hij nog in een woordenwisseling met sterspeler Oleksander ‘s1mple’ Kostyliev. Terwijl GuardiaN klaagde dat hij het niet eens was met hoe Zeus uit het team werd verwijderd, constateerde s1mple dat ook GuardiaN ervoor had gekozen om Zeus te kicken.

Het contract van GuardiaN is nu dus door FaZe uitgekocht. Het is niet bekend hoeveel geld daarmee gemoeid is, maar het is te verwachten dat het bedrag meevalt. Dit in verband met het eerdere bericht dat GuardiaN op de transferlijst werd geplaatst door Na’Vi. Het is echter de vraag of de zet verstandig is; GuardiaN is recentelijk getrouwd, waardoor zijn prioriteiten elders kunnen liggen. Daarnaast is het nog steeds onduidelijk in hoeverre zijn blessure hem parten speelt.

Hoe het zit met Allu is ook nog onduidelijk. Allu mag, zoals eerder vermeld, zijn tijd uitzitten op de bank bij FaZe tot hij een nieuw team vindt, maar het is onduidelijk of dit transfervrij zal zijn, of dat ook hier een bedrag bij komt kijken. Hoewel allu een CV heeft om U tegen te zeggen, lijkt er vooralsnog weinig vraag te zijn naar zijn handtekening.

Ook lijkt dit nog niet het einde te zijn voor FaZe op de transfermarkt. Er gaan sterke geruchten rond dat het team geïnteresseerd is in één van de sterspelers van Fnatic: Olof ‘olofmeister’ Kajbjer. Ook Olofmeister speelt al een tijd niet meer op zijn oude niveau. Hoewel hij soms glimpen laat zien van wat hij kan, is ook Olofmeister na een blessure niet meer de oude geworden. Het is dus nog maar de vraag of deze zet daadwerkelijk zal plaatsvinden, maar als dat zo is, dan zal hij naar alle waarschijnlijkheid Fabien ‘kioShiMa’ Fiey vervangen. De Fransman presteert al lange tijd onder de maat en is hierdoor de topkandidaat om vervangen te worden.

Of het team met de mogelijke komst van Olofmeister beter wordt valt ook nog te bezien. Het team bestaat dan namelijk uit vier spelers die allemaal meedingen naar de titel van wereldster: olofmeister, NiKo, GuardiaN en rain. Hoewel het natuurlijk nooit vaststaat, zijn teams vol met zulke sterren regelmatig een slecht idee vanwege botsende ego’s. Het is dan ook aan in-game leader Finn ‘karrigan’ Andersen om ervoor te zorgen dat dit niet het geval is, maar dat kan nog eens een flinke klus worden.

Tags: