Esport Meesters | Cloud 9 | Rocket League

Rocket League Championship Series krijgt een onverwachte wending!

Cloud9 is de nieuwe koning van Rocket League! Hoe ze ooit Dignitas van de troon konden stoten? Je leest het bij Esports Meesters!

Het Cloud9 Rocket League team deed zondag waarvan iedereen dacht dat het onmogelijk was!

Al twee seizoenen domineert Dignitas de Rocket League Championship Series World Championship. Ze kwamen afgelopen weekend de finale van het evenement binnen met een 17-0 record, geen vuiltje aan de lucht dus. Alleen Cloud9 was niet onder de indruk en maakte een eind aan de win-streak. En niet één, maar twee keer. Met twee overtuigende 4-1 winstpartijen in een volgepakte boisterous Orleans Arena pakte Cloud9 de kroon en bracht deze voor het eerst sinds seizoen 1 terug naar Amerika.

Het is opvallend dat Cloud9 hun eerste wedstrijd verloren van laagvlieger We Dem Girlz, waardoor ze het zichzelf moeilijk maakte op weg naar de titel. Ze moesten zich vervolgens door zeven matches knokken om tot de finale te komen. Na het toernooi analyseerde de spelers wat er eigenlijk allemaal was gebeurd:

Het omverwerpen van de dynastie van Dignitas

Kyle ‘Torment’ Storer: ‘Dit was onze beste individuele prestatie ooit. We waren gefocust en hadden een goede team strategie. Ook al was het een grote wedstrijd, we waren niet nerveus; we speelden tegen Dignitas en iedereen verwachtte dat zij zouden winnen. We hadden de finale gehaald en konden alleen nog maar winnen.’

Wat ging er door jullie heen toen jullie de eerste wedstrijd wonnen?

Mariano ‘’Squishy” Arruda: ‘We deden blijkbaar iets goed want we hadden met 4-1 gewonnen tegen het beste team van de wereld. Dus we dachten laten we dit nog een keer doen.”

Jullie hebben je speelstijl veranderd naar een tactiek waar jullie minder passen. Was dit het plan of kwamen jullie hier tijdens de wedstrijd op?

Jesus “Gimmick” Parra: We speelden vandaag tegen We Dem Girlz en Dignitas en we zeiden tegen elkaar na de eerste verliespot ‘ze weten hoe ze passes moeten onderscheppen”. Dus we besloten om meer solo plays te maken en dat pakte goed uit.

Squishy: Het eerste spel is altijd even aanvoelen. Als het niet goed gaat dan kijken we altijd wat de oorzaak is. Als het persoonlijke fouten zijn dan leg je je daar snel bij neer, maar als er strategisch iets niet klopt pak je het aan.
Torment: zoals Gimmick al zei, we maakte een analyse na de eerste pot en maakte wat veranderingen. Ze bleken hier niet op voorbereid.

jullie spendeerde meer tijd op het podium dan ieder ander team, putte dat niet uit?

Torment: Ik zou nog een wedstrijd kunnen spelen! Misschien komt het door de adrenaline van het winnen. De eerste drie games tegen Dignitas waren blowouts, dat gaf ons momentum en energie.

Squishy: in het verleden hebben teams weleens geklaagd over vermoeidheid, maar voor ons is dat geen ding. Het hielp zelfs. We waren zolang op het podium dat we in een routine kwamen en gewend raakte aan het geluid en het licht.

Gimmick: Thuis oefenen we acht tot tien uur per dag, dit was niks vergeleken daarmee. Het is wel intensiever door het hoge niveau van de teams vandaag. Je weet dat een fout je direct kan kosten waardoor je geconcentreerd bent. Afgezien van dat is het net als thuis.

Tags: