Esports Meesters | MrDeathMoth Streamer

Streamer opgepakt voor huiselijk geweld

Streamer MrDeadMoth sloeg zijn vrouw in bijzijn van zijn kind en is opgepakt. Dit was allemaal live te volgen op Twitch. Meerdere filmpjes.

Soms gebeuren er bijzondere dingen terwijl je onderuit gezakt Twitch zit te kijken. Niet per se in het spel, maar bij de streamer thuis. Waardoor je toch even rechtop gaat zitten en de chips weglegt voor popcorn. Soms gaat het om ‘swatten’, soms gaat het om huiselijk geweld, soms draait iemand gewoon simpelweg door. Deze stukjes drama vastgelegd op camera kunnen grote gevolgen hebben; we hebben al een artikel geschreven over een 25 jarige jongen die de komende 20 jaar in de cel mag verblijven wegens swatten. Maar ook bij de laatste internet rel is het niet zonder gevolgen.

De laatste internet rel gaat over een Fortnite streamer genaamd MrDeadMoth die ruzie krijgt met zijn vrouw en haar buiten beeld hoorbaar een klap geeft terwijl hun kind erbij is! De streamer is opgepakt voor mishandeling.

Streamer schuldig of allebei de ouders?

Het eerste filmpje dat over deze ruzie verscheen liet alleen de agressieve streamer zien. Het hele internet duikelde over hem heen en vroeg om verbanning en vervolging. Niet veel later dook een langer filmpje op waarbij te zien was dat de vrouw spullen naar de streamer gooide om zijn aandacht te trekken. Sindsdien is er een discussie over wie de schuld heeft in deze ruzie. Wij van Esports Meesters houden het erop dat het van beide partijen onacceptabel is om ruzie te maken in bijzijn van een kind, maar dat het slaan van je vrouw nooit gerechtvaardigd is. Oordeel zelf of je het met ons eens bent!

Niet de eerste keer..

Er zijn op het internet (helaas) talloze voorbeelden te vinden van huiselijk geweld op stream. Kies daarom streams uit op professionaliteit. Niet alleen kun je meer leren van esporters die bij een team spelen, ook ben je er zeker van dat er niemand onder lijdt. Want ook als er niemand geslagen wordt is het niet gezond voor een gezin als een lid de hele dag aan het streamen is!