Esports Meesters | Blizzcon 2018

Blizzcon 2018: alle releases + trailers!

It's a wrap! Blizzon 2018 was weer alles wat we ervan verwachtte en meer! Zoals altijd. Tijd om achterover te zitten en te genieten van de trailers!

Het was weer het mooiste weekend van het jaar! League of Legends World Championship finale werd gespeeld (ik geef toe, voor alle Fnatic/Europa fanboys was het wel een anti-climax) en werd gewonnen door Invictus Gaming na een makkelijke 3-0 op de vroege zaterdag morgen.

Tegelijkertijd was er Blizzcon en ook dit jaar was er weer genoeg cultuur te snuiven voor wie gamen als cultuur beschouwt. We nemen de hoogtepunten met je door!

Releases

Warcraft 3 komt terug als een make-over/uitbreiding versie! Warcraft 3: Reforged laat een nieuwe generatie kennismaken met het spel dat aan de wieg stond van MMORPG’s en DOTA’s. Is dat vet? Ja dat is vet! Waarom? Omdat de vorige Warcraft 3 zoveel inspiratie gaf aan ontwikkelaars om zelf mods te bouwen waar uiteindelijke League of Legends en Dota 2 uit zijn gekomen. Wie weet wat er dit keer wordt bedacht!

Rastakhans Rumble wordt de nieuwe uitbreiding voor Hearthstone. Deze trol-gecentreerde uitbreiding speelt zich af in de Gurubashi Arena die de World of Warcraft spelers waarschijnlijk nog kennen van Stranglethorn! Er komen 135 kaarten bij, maar ook een geheel nieuwe single player mode. We zijn benieuwd!

World of Warcraft: Rise of Azshara, Battle for Azeroth’s tweede grote content update komt eraan. Spelers gaan de diepte in en gaan uiteindelijk de confrontatie aan met Azshara. Ik heb al sinds super mario een afkeer tegen onderwater levels, maar wie weet hoe leuk dit wordt!

De Release datum voor World of Warcraft: Classic is om en nabij bekend, meer daarover in dit artikel!

En last but not least, de aankondiging van Diablo Immortal! Een heuse MMO Action RPG die je volledig kunt spelen op je mobiel met zes verschillende classes! Alle trailers van Blizzcon 2018, dus ook die wij hier niet hebben genoemd, vind je terug in deze compilatie:

https://www.youtube.com/watch?v=lZGY4w8LD7M

Blizzcon zou Blizzcon niet zijn zonder esports, en dit jaar was geen uitzondering. Felicitaties aan alle kampioenen! Joona “Serral” Sotala schreef geschiedenis dit weekend, door de eerste niet-koreaanse speler te zijn die de StarCraft II World Championship Series won; Gen.G pakte de kroon met Heroes of the Storm Global Championship; China pakte de Hearthstone Global Games; Method Orange won de World of Warcraft Arena World Championship; Free Marsy deed het ‘t beste bij de Mythic Dungeon Invitational All-Stars; en South Korea domineerde eens te meer de Overwatch World Cup.