Esports Meesters | WoW Classic

World of Warcraft Classic Release Date Bekend!

In de zomer van 2019 kun jij World of Warcraft: Classic gaan spelen! Er is nog veel meer bekend over de release; je leest er alles over bij Esports Meesters

Eindelijk, na een jaar speculeren is het konijn uit de hoge hoed! Tijdens Blizzcon 2018 heeft Blizzard nog niet heel veel losgelaten over World of Warcraft: Classic, maar wel dat de release is gepland voor zomer 2019! Tijdens de Blizzcon was er een speelbare demo, maar die riep vooral heel veel vragen op. Want sharding was een onderdeel was een deel van de demo, maar zo ook verbeterde hp/mana regeneration. De memes waarin Classic werd afgebeeld als een Legion downgrade lieten niet lang op zich wachten. Maar dit was slechts een demo mensen! En de ontwikkelaars luisteren goed naar de feedback op verschillende fora. De hoop voor een echte Vanilla experience is nog steeds levend!

Nog meer goed nieuws!

Waar heel veel mensen bang voor waren was dat je een apart abonnement zou moeten nemen om Classic te spelen. Dat is dus niet het geval! Of je Classic wel apart moet aanschaffen is nog de vraag, maar op de lange termijn hebben de abonnementskosten een veel grotere impact. De hype kan dus echt beginnen! Waar hopen we op:

  • het is wat vroeg, maar we zouden graag support voor WoW: Classic esports zien! Make that happen Blizzard!
  • 40 man raids!
  • Levendige LFG Chat (revival of the Barrens chat?!)

Wat weten we nog meer over de WoW: Classic release?

Het spel gaat draaien op de nieuwe engine, maar er wordt wel gebruik gemaakt van oude grafische bestanden. Wanneer iets te modern oogt wordt het anders gerenderd. Wat betreft de patch, ze gaan voor 1.12, de laatste grote patch (met Naxxrammas!) voor de patch waar veranderingen voor The Burning Crusade werden doorgevoerd. Zaken als de LFG en Quest Tracker zullen waarschijnlijk niet geïntegreerd worden! Kans is wel groot dat je add ons kunt installeren, maar daar is nog niet het laatste woord over gezegd. En tot slot: geen cross-overs! Dus alle achievements, items en mounts die je hebt gehaald op een andere server met uitbreiding kun je niet meenemen naar Classic!