Esports Meesters | Mesut Özil Twitch

Mesut Özil heeft een nieuwe carriére

Het kan verkeren in het voetbal (of politiek). Je gaat op de foto met Erdogan en je hoeft niet meer terug te komen in het Duitse nationale team. Ook nog eens vlak voor het Wereld Kampioenschap. Achteraf gezien heeft de Duitser van Turkse komaf natuurlijk vrij weinig gemist. Duitsland verloor van Zuid Korea waardoor ze al in de groepsfase uitgeschakeld waren. Genoeg vrije tijd dus voor ons Özil; wat zou hij met die tijd hebben gedaan?

Fortnite natuurlijk!

Je bent immers een wereldberoemde voetballer met miljoenen op de bank en het is hoogzomer; logisch dat je Fortnite gaat spelen, toch? Je kunt de getalenteerde middenvelder met een scherpe diepte paas nu zelfs volgen op Twitch waar hij geregeld streamt. Je kunt hem volgen onder de naam de naam ‘mesutozil‘, al meer dan 100.000 mensen zijn je voorgegaan. Overigens doet de nummer 10 van Arsenal het lang niet onaardig als Fortnite speler. Hij staat al op meer dan 600 wins en 8000 kills! Als je ooit de speler M10_88 tegenkomt, dan heb je dus de kans om een speler van Arsenal te slim af te zijn in een spelletje!

 

Mesut is niet de enige voetballer die graag een Battle Royale speelt. Antoine Griezzman van Atletico Madrid heeft bijvoorbeeld ook al in het vieren van een doelpunt laten zien dat hij een Fortnite fan is, net als Yassin Ayoub. In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van Fortnite liefhebbende voetballers! Het is de vraag waarom juist dit spel zo’n aantrekkingskracht heeft op voetballers. Het lijkt bijna populairder dan FIFA! Toch is ondanks de aandacht van rappers (Drake) en voetballers League of Legends nog steeds niet ingehaald als het meest bekeken spel op Twitch. In oktober 2018 keken er tot nu toe gemiddeld 166,485 mensen naar League of Legends tegenover gemiddeld 147,621 naar Fortnite. Wat denk jij, blijft League of Legends in 2019 de koppositie behouden?