Prijzenpot Dota 2

Prijzenpot Dota 2-toernooi The International 17 breekt records

De prijzenpot Dota 2-toernooi The International 17 breekt wederom records. Daarmee kent de TI 17 de grootste prijzenpot van een e-sports-toernooi ooit.

De prijzenpot van het toernooi is nog groter dan voorgaande jaren.

De prijzenpot Dota 2-toernooi The International 17 breekt wederom records. Op statistiekensite esportsearnings is te zien dat de drie grootste prijzenpotten in e-sports aanwezig waren op de vorige drie iteraties van het toernooi, maar dit jaar is de prijzenpot nog groter dan de 20.7 miljoen die de prijzenpot van TI 16 telde. Daarmee kent de TI 17 niet alleen de grootste prijzenpot van een e-sports-toernooi ooit, er is ook meer geld te winnen dan op grote sporttoernooien als de Superbowl en de NBA Finals.

De prijzenpot Dota 2 TI 17 begon met een ‘schamele’ 1.6 miljoen, ingelegd door ontwikkelaar zelf. De rest van de prijzenpot wordt gespekt door in-game aankopen van spelers, waarvan een deel van de inkomsten direct in de prijzenpot belanden. Aangezien spelers nog bijna een maand bij kunnen dragen aan het bedrag in de prijzenpot, is de verwachting dat deze voorlopig nog door blijft groeien en misschien de 25 miljoen passeert.

Vorig jaar tijdens de TI 16 kwamen winnaars Wings Gaming terecht in het Guinness Book of World Records, wegens het winnen van de grootste esports-prijs ooit. De winnaar van dit jaar zal die titel dus ongetwijfeld van ze overnemen. Achttien teams krijgen de kans om vanaf 2 augustus te strijden voor de titel, de historische prijzenpot en een plekje in het Guinness Book of World Records tijdens TI 17, dat in Seattle plaats zal vinden.

Tags: