Nederland

Nederland uitgeschakeld in WK Overwatch

Het avontuur voor Nederland is in Polen aan een bitter einde gekomen. Het lukte het Nederlandse team niet om het sterke Canada te verslaan.

Het is het Nederlandse team niet gelukt om zich in Katowice te plaatsen voor de Blizzcon finales.

Het avontuur voor Nederland is in Polen aan een bitter einde gekomen. Het lukte het Nederlandse team niet om het sterke Canada te verslaan, waardoor de mannen in Oranje hun droom om naar Anaheim te gaan, in duigen zagen vallen. Toch waren er genoeg positieve momenten om mee naar huis te nemen.

Het toernooi begon voor ons goed. Hun poule bestond uit twee teams die op papier zwakker waren, en Zuid Korea, één van ’s werelds beste teams. Nederland won overtuigend van Oostenrijk en Polen, met 4 – 0, maar Zuid Korea bleek zoals verwacht een maatje te groot voor Nederland, waardoor ze met 4 – 0 hun laatste groepswedstrijd verloren.

Dat betekende dat ze als tweede eindigden en het moesten opnemen tegen de nummer één van de andere groep. Na een tiebreaker bleek dat Canada te zijn, dat in hun laatste wedstrijd tegen Rusland gelijk speelde, maar de allesbeslissende tiebreaker in hun voordeel wist te beslechten.

Nederland verzette zich hevig tegen Canada en kwam elke map dichtbij, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Canada won overtuigend met 3 – 0 (Kings Row: 2 – 1; Nepal: 2 – 1; Horizon: 2 –  1) waardoor Nederland niet verder zal komen dan Katowice. Voor hun moeite heeft Nederland 9000 dollar ontvangen.

Canada en Zuid Korea, die een stuk overtuigender van Rusland wonnen, gaan door naar de grote finales tijdens Blizzcon, dat zich in Anaheim gaat afspelen. Blizzcon vind plaats op 3 en 4 november van dit jaar.

Tags: