Prime time Twitch: stoot Overwatch LoL van de troon?

Kan Overwatch League of Legends van de troon stoten? Voor het eerst lijken esporters een toernooi van Overwatch beter te waarderen dan League of Legends. Let's find out!

Sinds jaar en dag is League of Legends heer en meester van de Twitch viewers. Op een gemiddelde dag kan LoL zich meten met toernooidagen van andere spellen. Toch is er a new kid in town genaamd Overwatch die brutaal het grote LoL uitdaagt om de meeste spelers. Maakt Overwatch echt een kans om League of Legends van de troon te stoten? Let’s find out!

Toernooi Time!

Dagjesmensen heb je altijd en op een gemiddelde dag is LoL nog steeds heer en meester. Maar juist wanneer twee toernooien tegelijk gestreamed worden, wordt het interessant: want dan verdwijnen de dagjesmensen en komen de echte esports fans achter hun computer gekropen om Twitch te bekijken. En dan staat de keizer daar plots zonder kleren! Riot Games zal met verbazing hebben gekeken naar de kijkcijfers en Blizzard ook, de een iets vrolijker dan de ander!

De Overwatch League was vorig jaar al een van de grootste en meest populaire esports evenementen, maar dit jaar is het gaspedaal pas echt flink ingetrapt. De esports Observer hield het gemiddelde van de aantal kijkers bij van de Overwatch League versus de NA LCS op Twitch en kwam tot een verrassende conclusie: gemiddeld keken er 154,000 mensen naar de Overwatch League en ‘maar’ 106,000 naar de NA LCS.

Te vroeg voor conclusies?

Betekenen deze cijfers dat Overwatch nu de grote meneer is? Nog niet helemaal; er moet worden vermeld dat er meerdere factoren zijn die invloed hebben op de cijfers. Zo zijn Youtube kijkers niet meegenomen in het onderzoek en is de NA LCS toch niet meer dan een (zij het grote) regionale competitie. Het zal nog even duren voordat League of Legends het gaat afleggen qua kijkers tijdens het wereldkampioenschap. Toch is het een unicum dat League of Legends wordt verslagen op een toernooidag; begin van een nieuwe trend of een toevalligheid? Wij zijn benieuwd!

edit 01 juni 2018: wat is er gebeurd met Overwatch?!

Tags: