StarCraft bonus

StarCraft 2 verleden tijd? Echt niet!

StarCraft II Katowice Polen 2018 was een groot succes! We zagen lang niet zo'n diverse meta en zulke vette matches! StarCraft 2 is terug van nooit weggeweest!

StarCraft II is een van de oervaders van de esports. Het spel nam direct na zijn release het stokje over van WarCraft 3 als het to go to RTS spel voor esporters en is kende vooral in Zuid Korea een ongelofelijke fanatieke fanbase. Hoewel het spel al een tijdje niet meer het aantal spelers trekt zoals League of Legends en Overwatch dat doen, blijft het vooral onder hardcore gamers een gerespecteerde sport.

Afgelopen week was er een StarCraft toernooi in Polen en het was het spannendste StarCraft II toernooi in jaren, waarmee het spel laat zien nog steeds alive and kicking te zijn. Zerg speler Rogue nam de $150,000 hoofdprijs mee naar huis na het winnen van de Intel Extreme Masters (IEM) in Katowice, Polen. In totaal streden 76 spelers mee voor een prijzengeld van totaal $400.000. Ook al was de uiteindelijke finale niet heel spannend -Rogue was te dominant, versloeg Protoss die Classic speelde met 4-0- de rest van het toernooi zat vol met gevarieerde, spannende matches.

Diverse metagame

Er waren korte ‘cheese’ games, lange macro-heavy games en alles daartussen. Een aanwezige fan noemde het toernooi een verademing dankzij de goede productie, het spot on commentaar en hele, hele goede spel dat de spelers ten tonele brachten. Acht jaar na de release van StarCraft II is de metagame net zo interessant als toen het spel voor het eerst werd uitgebracht. Wij hebben een paar matches voor je uitgezocht om je weer even helemaal hyped te maken en StarCraft II te installeren (als het niet al op je pc stond!):