Esports Meesters | LoL Iron Tier

Zak nog dieper dan brons: Iron Tier!

Iedereen smurfen!!!! Wat is er cooler dan Diamond Tier? Iron Tier! De nieuwe kelderklasse van League of Legends wordt de place to be!

Er zijn mensen die League of Legends al jaren dag in dag uit spelen en het nog steeds voor elkaar krijgen om in Bronze V te vertoeven. Een plek waar iedereen overtuigd is van z’n eigen skills, de meest rare item builds kiest en het altijd aan de rest van het team ligt.

Bronze V is voor onbegrepen genieen die het spel gewoon op hun eigen manier beschouwen. De auteur van dit stuk heeft geprobeerd om in Bronze V te belanden op een smurf account, maar het is gewoon echt heel moeilijk. Ik heb daarom altijd met enige jaloezie naar deze groep gekeken.

En nu krijgen ze ook nog eens een eigen tier!!

Iron Tier (ijzeren tier) wordt geintroduceerd voor de aller- allerslechtsten. Ook krijgen de aller-, allerbesten een eigen grandmaster tier, maar who cares. De iron tier wordt the place to be wat ons betreft. Waar je plays vindt die niemand had kunnen verzinnen.

De reden voor deze afzonderlijke Tier is dat Riot merkte hoe lastig it was om uit Bronze te klimmen als je iets beter bent dan de spelers om je heen, simpelweg omdat je team je naar beneden trekt (ja, het geklaag is dus toch een deel waar). In Gold ziet Riot dat een klein verschil in skill zorgt dat je als speler juist heel snel klimt, maar bronze in League of Legends is voor velen de put waar ze nooit uitkomen.


Wat is dan de oplossing? Een nog diepere put waar iedereen terecht komt die er ook echt hoort! Het klinkt ons geweldig in de oren, en we kunnen niet wachten tot de eerste filmpjes op YouTube verschijnen!