DOTA pro circuit

Valve onthult informatie DOTA pro circuit

Vanaf dit jaar is niets meer hetzelfde voor DOTA 2-teams en Valve heeft laten weten hoe het nieuwe pro circuit er gaat uitzien.

Het is duidelijk dat Valve niet meer tevreden was over hoe de huidige toernooi structuur van het DOTA pro circuit in elkaar zat. Toernooien waren voor teams niet belangrijk. H et enige dat telde was The International. Daar komt vanaf nu verandering in. Valve heeft namelijk meer informatie gegeven over hoe de nieuwe toernooi structuur in elkaar zal steken.

Om te beginnen zijn er dit jaar 16 minors en 11 major toernooien. Valve gaat werken met toernooipunten, die zullen bepalen wie uitgenodigd wordt voor The International. Alle minors krijgen 300 kwalificatiepunten in totaal, op de ESL minor van januari na. Deze minor krijgt 400 punten. Alle majors krijgen 1500 punten per toernooi, op de laatste major na. Deze krijgt 2250 punten. Naast de punten is er natuurlijk ook prijzengeld.

De kwalificatiepunten worden per toernooi verdeeld tot en met de vierde plek. Voor de toernooien die geen onderscheid maken tussen derde en vierde plek is de verdeling als volgt:

  • 1 e plek: 50%
  • 2 e plek: 30%
  • 3 e /4 e plek: 10% elk

Als er wel een onderscheid wordt gemaakt, dan krijgt de derde plek 15% en de vierde plek 5% van de beschikbare punten.

In een opzienbarende twist, heeft Valve besloten om de punten aan spelers toe te kennen, niet aan teams. De drie spelers met het hoogst aantal punten worden gebruikt om het puntentotaal van het team vast te stellen. Een andere opzienbarende keuze is die van coaches. Valve stelt teams nu in staat om hun coaches aanwezig te laten zijn tijdens de draft-fase, waardoor ze een invloed kunnen hebben op hoe de teamcompositie eruit ziet.

Als spelers met een vervangende speler spelen, dan kan het zo zijn dat ze punten aftrek krijgen, afhankelijk van hoeveel vervangende spelers er spelen. Speelt het team met vier ‘normale’ spelers in de kwalificatierondes voor een evenement, maar wel met het hele team tijdens het LAN-evenement, dan worden er geen punten afgetrokken. Als er toch een wisselspeler wordt gebruikt dan verdienen de normale spelers 75% van de punten, terwijl de wisselspeler het moet doen met 50% van de punten.

De eerste roster lock van het seizoen wordt opgedeeld in twee fases. De eerste fase duurt tot 22 september en betekent dat spelers zichzelf nog uit hun team kunnen verwijderen, zonder dat daarbij problemen ontstaan. Na deze periode van 22 september kunnen managers nog wel spelers toevoegen aan teams, of compleet nieuwe teams maken, maar spelers kunnen niet meer verwijderd worden. Deze fase duurt tot 3 oktober.

De eerste minor is de StarLadder i-League Invitational, dat plaatsvindt van 12 oktober tot 15 oktober. Later in de maand vindt ook de eerste major plaats. Dat is ESL One Hamburg 2017. Dit evenement is van 26 oktober tot 29 oktober. Liquipedia biedt een handig overzicht voor alle minors en majors die dit seizoen gaan plaatsvinden.

Tags: