FaZe Clan

FaZe Clan wint ESL One New York

FaZe Clan is de kampioen van ESL One New York. Het Europese team kroonde zich zondag tot onbetwiste koning van het toernooi, door Team Liquid in te maken.

FaZe Clan heeft in New York korte metten gemaakt met Team Liquid.

FaZe Clan is de kampioen van ESL One New York. Het Europese team kroonde zich zondag tot de onbetwiste koning van het toernooi, door Team Liquid kapot te maken. Het is de bekroning van een toernooi dat vrijwel vlekkeloos verliep voor het Europese rooster.

Liquid stond verrassend genoeg in de finale, nadat ze in de halve finale tegen alle verwachtingen in SK Gaming uit Brazilië uit het toernooi stootte. Vooral Josh ‘jdm64’ Marzano wist in die wedstrijd indruk te maken. Geen enkele Liquid speler wist dat echter in de finale te doen; FaZe was oppermachtig.

De miserie begon voor Liquid op Inferno. FaZe Clan begon op de CT-kant en zette een perfect resultaat neer: 15 – 0. Vooral Finn ‘karrigan’ Andersen en Nikola ‘NiKo’ Kovač lieten zichzelf van hun beste kant zien en deden vrijwel niets fout. Hoewel Team Liquid de pistoolronde op hun CT-helft nog wisten te pakken, wist iedereen dat het veel te laat was. Ze wonnen de volgende twee rondes ook, maar al gauw breide FaZe er een eind aan: 16 – 3.

Op Cobblestone ging het iets beter voor Team Liquid in het begin, maar al gauw kwam daar een einde aan. FaZe begon over ze heen te lopen en voor Liquid het wist keken ze tegen een 11 – 4 achterstand aan. Hoewel Liquid ongetwijfeld moest terugdenken aan de eerste map wisten ze zich toch op knappe wijze terug te knokken in de wedstrijd, maar het mocht niet baten. In de laatste ronde bleek FaZe Clan te sterk voor de Amerikanen en won zo ook de tweede map: 16 – 14.

Op Mirage leek het eventjes alsof Team Liquid een kans had, maar al gauw liet FaZe Clan zien dat ze gewoon te goed waren. Op professionele wijze rondde ze het toernooi af: 16 – 4. Met de overwinning gaat 125.000 dollar naar huis. Team Liquid moet het doen met 50.000 dollar.

Tags: