ELEAGUE play-offs

North en Fnatic door naar ELEAGUE play-offs

Fnatic en North gaan zich opmaken voor de ELEAGUE play-offs. Dit weekend wisten beide teams in Atlanta, Georgia door groep B te raken.

Scandinavië boekt succes: zowel het Zweedse Fnatic als het Deense North gaan door naar de ELEAGUE play-offs.

Fnatic en North gaan zich opmaken voor de ELEAGUE play-offs. Dit weekend wisten beide teams in Atlanta, Georgia door groep B te raken. Voor Immortals en Mousesports zit het avontuur erop.

In de openingswedstrijd van de groep wist Immortals vriend en vijand te verrassen door comfortabel van Mousesports te winnen. Mousesports, dat recentelijk nog het ESG-toernooi in Griekenland won, kon maar niet in de wedstrijd komen op Cobblestone en ging roemloos ten onder tegen het door problemen geplaagde Immortals. Dat team moest namelijk verplicht aantreden met een vervangende speler voor Vito ‘kNgV-‘ Giuseppe, die wegens visumproblemen niet mocht deelnemen aan het toernooi. Als invaller had Immortals de legendarische AWPer Raphael ‘cogu’ Camargo gestrikt, maar het was duidelijk dat deze speler ver over zijn beste kunnen heen was. Desondanks bleken de Brazilianen te sterk: 16 – 8.

North nam het op tegen hun Scandinavische rivalen, Fnatic. Ook Fnatic kampte de laatste tijd met roosterproblemen, waaronder het vertrek van Olof ‘olofmeister’ Kajbjer. Dat terwijl North juist enorm aan het opkomen was, nadat ze Valdemar ‘valde’ Bjørn Vangså contracteerden. Toch liet Fnatic niet zien dat ze verzwakt waren. In plaats daarvan wisten ze de wedstrijd tegen North tot het gaatje te brengen, maar lukte het ze niet om te winnen. North pakte de wedstrijd met 16 – 14 op Mirage.

North moest het daarna opnemen tegen Immortals en ook hier liet Immortals zien dat ze zeker niet voor één gat waren te vangen. Ze brachten (wederom op Cobblestone) de wedstrijd tot een geweldig slot door tegen North tot Overtime te spelen. Ook in de overtime liet Immortals zien dat ze een kans maakten, maar uiteindelijk bleek North toch te sterk met 22 – 20.

North plaatste zich daarmee voor de play-offs fase. Voor Fnatic was het nu aanpoten. Eerst werd Mouse met 2 – 1 uit het toernooi gestoten en daarna bleef Immortals over. Deze wedstrijd bleek een stuk makkelijker te zijn voor Fnatic en ze wonnen de wedstrijd dan ook met 2 mappen tegen 0. Daarmee gaat Fnatic als tweede team door naar de ELEAGUE play-offs en gaan Immortals en Mouse naar huis.

Tags: