Planet Dog

Twee Dota 2-teams vinden een sponsor vlak voor de TI17

Planet Dog en Team NP zijn namelijk allebei opgepikt door grote esports-organisaties, waardoor de namen van beide teams veranderd worden.

Planet Dog en Team NP ondergaan nog een naamsverandering voor het begin van het toernooi.

Schrik niet als je de deelnemerslijst van The International bekijkt vandaag. Het klopt dat twee deelnemende teams opeens nergens meer te bekennen zijn en vervangen zijn door andere namen. Planet Dog en Team NP zijn namelijk allebei opgepikt door grote esports-organisaties, waardoor de namen van beide teams veranderd worden naar de naam van de desbetreffende organisatie.

Voor Planet Dog betekent dit dat zij in het Hellraisers-tenue zullen strijden. Werden de heren vlak voor de kwalificatieronden voor de TI afgezet door hun voormalige organisatie ProDota, weten ze nu dankzij de kwalificatie voor het toernooi een nieuwe sponsor te trekken. Hellraisers was lange tijd in het bezit van een van de meest prominente Oost Europese Dota-teams, maar na een slecht jaar besloot de organisatie in maart dit jaar te stoppen. Tot nu dus, want met Planet Dog heeft Hellraisers mogelijk een TI-winnaar in handen.

Voor Team NP is het meer een terugkeer dan een nieuw begin. Het Amerikaanse team is namelijk opgepikt door Cloud 9, een esports-organisatie waarvoor alle heren in het verleden hebben gespeeld, soms zelfs in dezelfde iteratie van het team. Aangezien ook Cloud 9 eerder dit jaar haar team liet vallen, lijkt het erop dat ze met de terugkeer van hun oude helden mogelijk de grootste esports-prijzenpot ooit in de wacht gaan slepen.

Tags: