TnC wil vrouwelijk Dota 2-team

TnC Pro Team wil vrouwelijk Dota 2-team oprichten

Bi “axx” Xia samen met een aantal mannelijke collega’s meedeed aan de DAC-kwalificatieronde, TnC wil vrouwelijk Dota 2-team.

De Filipijnse organisatie wil het eerste vrouwelijke team in jaren oprichten.

TnC Pro Team, een Filipijnse esports-organisatie die bekend staat om hun succesvolle Dota 2-team, wil een vrouwelijk Dota 2-team oprichten. Dit is een unieke stap, aangezien er al sinds 2014 geen vrouwelijke teams meer voor grote esports-organisaties actief zijn. Eerder dit jaar werd er wel een gemengd team opgericht onder de naam Newbee.Boss, waarin Bi “axx” Xia samen met een aantal mannelijke collega’s meedeed aan de DAC-kwalificatieronde, TnC wil vrouwelijk Dota 2-team.

Ondanks het feit dat er veel vrouwen actief zijn in Dota 2, zijn er weinig die een actieve rol in het competitieve circuit weten te bemachtigen. Een van de uitzonderingen hierop is Murielle “Kips” Huisman, de analiste en coach van TnC. Eerder werkte Kips voor Fnatic, die onder haar leiding de vierde plaats wisten te bereiken op TI 16.

TnC wil dus echter een volledig vrouwelijk team oprichten, dat TnC Girls zal gaan heten. De ‘audities’ worden op acht juli gehouden, dus een officiële bekendmaking van het team zal niet heel lang meer op zich laten wachten. Hopelijk zet TnC hiermee een trend op die andere organisaties zullen overnemen.

Tags: