prijzen League of Legends-currency

Riot past prijzen League of Legends-currency aan wegens Brexit

Prijzen League of Legends-currency RP worden nu aangepast om te compenseren voor de recent gedaalde waarde van de Britse Pond.

De gedaalde waarde van de pond is de reden achter de verhoogde prijzen.

De Brexit heeft een grote invloed gehad op het Verenigd Koninkrijk. Een van de grootste veranderingen had betrekking tot de pond, die opeens sterk in waarde daalde. Dit is ontwikkelaar Riot niet onopgemerkt gebleven en daarom worden de Britse prijzen voor prijzen League of Legends-currency RP nu aangepast om te compenseren voor de gedaalde waarde van de pond.

RP is een currency die spelers kopen met geld en gebruiken om skins en champions mee te kopen. Elk land kent vaste prijzen League of Legends-currency RP, maar doordat de pond in waarde daalde betaalde Britse spelers relatief gezien veel minder omdat de RP-prijzen zelf niet veranderden. Daarom heeft Riot besloten om de Britse RP-prijzen met 20% te verhogen, zodat de hoeveelheid geld die inwoners van het Verenigd Koninkrijk betalen weer relatief gelijk is aan de hoeveelheid geld die spelers in de rest van de wereld betalen.

Om te compenseren voor de nieuwe prijzen heeft Riot enkele nieuwe opties toegevoegd. Niet langer zullen spelers in staat zijn om voor 2.50 pond aan RP te kopen. Wel is het nu mogelijk om voor 15 pond aan RP aan te schaffen, wat meer dan genoeg RP oplevert om een Legendary Skin te kopen. De veranderingen worden 25 juli doorgevoerd. De blogpost met de volledige uitleg is hier terug te vinden.