ESL New York LAN

Laatste twee teams ESL New York LAN bekend

EnVyUs en Cloud9 gaan door naar ESL One New York. Dit weekend wisten de teams zich in hun respectievelijke kwalificatietoernooien als beste team te plaatsen

EnVyUs en Cloud9 hebben zich geplaatst voor de ESL New York LAN.

EnVyUs en Cloud9 gaan door naar ESL One New York. Dit weekend wisten beide teams zich in hun respectievelijke kwalificatietoernooien als beste team neer te zetten.

Voor EnVyUs was het een lastig toernooi. Nadat het team in de eerste ronde tegen het verrassende Pride moesten spelen, en deze wedstrijd met 2 – 0 won, wachtte het Franse superteam Gamers2 op ze. Die wedstrijd is voor veel spelers in EnVyUs beladen, omdat ze opzij zijn gezet om het superteam te maken. Toch lieten de spelers van EnVyUs zien dat grote namen niet alles is en wonnen ze de wedstrijd met 2 gewonnen maps tegen 1 , waarbij EnVyUs op de laatste map, cobblestone, geen spaan heel liet van Gamers2.

Na de overwinning op hun aartsrivalen wachtte Gambit ze op in de finale. Het team dat de major had gewonnen bleek nog steeds aardig te kunnen schieten na het vertrek van in-game leader Zeus, maar het was niet genoeg. Het team werd overrompeld door EnVyUs dat zich daarmee plaatste voor het toernooi in The Big Apple dat over een maand van start gaat.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan nam Cloud9 het op tegen een verzwakt veld van spelers. Vanwege de vele roosterwijzigingen en teams die uit elkaar vallen, was eigenlijk alleen Counter Logic Gaming een team dat het Cloud9 echt moeilijk kon maken. Althans, zo zou het moeten zijn. CLG werd in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld door Rise Nation, dat Cloud9 het vervolgens in de finale niet zo lastig kon maken als ze zouden willen. Hoewel ze Mirage wonnen met 16 – 9 bleek Cloud9 geen kind te hebben aan Rise Nation op Cobblestone (16 – 3) en Inferno (16 – 2). Daarmee plaatste Cloud9 zich ook voor het eindtoernooi.

ESL New York LAN vindt plaats van 14 tot 17 september.

Tags: