LCS Summer Split

Halve finalisten League of Legends LCS Summer Split bekend

Dit weekend vonden de kwartfinales van de EU en NA LCS Summer Split plaats. Per regio namen vier teams het tegen elkaar op.

We weten wie tegen wie gaan spleen in de halve finales in Amerika en Europa.

Na een weekend vol spanning zijn er nog vier teams over in de race om zich te kwalificeren voor het WK League of Legends in de LCS Summer Split. Dit weekend vonden de kwartfinales van de EU en NA LCS Summer Split plaats. Per regio namen vier teams het tegen elkaar op om door te stromen naar de halve finales, waar de top twee van de split op ze wachten.

In Europa nam Misfits het op tegen Unicorns of Love. De wedstrijd was behoorlijk eenzijdig in het voordeel van Misfits, die geen enkele game verloor van de Unicorns. De tweede wedstrijd, tussen G2 Esports en Splyce, was een stuk spannender. De wedstrijden gingen de hele tijd tot het gaatje en het was uiteindelijk Gamers2 dat in game 5 na 52 minuten aan het langste eind trok. Door de resultaten zien we volgend weekend op zaterdag Fnatic tegen Misfits en op zondag H2k-Gaming tegen G2 Esports.

In Noord-Amerika voltrok zich op de eerste dag een wonder. Dignitas wist met overtuigende cijfers (3 – 1) Cloud9 te verslaan. Vooral Johnny ‘Altec’ Ru kreeg waardering voor zijn spel als AD Carry van het team. Hij eindigde de vier wedstrijden met een totale score van 23 kills, 11 deaths en 25 assists. Een dag na deze upset nam Counter Logic Gaming het op tegen EnVyUs. Hoewel deze wedstrijd simpel zou moeten zijn voor CLG, bleek EnVy een geduchtere tegenstander dan gedacht. Toch wist CLG uiteindelijk de overwinning uit het vuur te slepen. Dat betekent dat aanstaande zaterdag CLG het moet opnemen tegen Immortals en zondag TSM het zal uitvechten met Dignitas.