Olofmeister

Olofmeister gaat officieel naar FaZe Clan

Na drie jaar lang voor de Fnatic te hebben gespeeld, valt het doek nu voor Olofmeister en verkast hij nu naar esports organisatie FaZe Clan.

Fnatic en FaZe hebben de verwachte transfer vandaag bekendgemaakt.

Olof ‘olofmeister’ Kajbjer is officieel geen Fnatic speler meer. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Na drie jaar lang voor de organisatie te hebben gespeeld, valt het doek nu voor Olofmeister en verkast hij naar FaZe Clan. Daar vervangt hij Fabien ‘kioShiMa’ Fiey, die naar de bank wordt verplaatst.

Over de zet is al uitgebreid gespeculeerd. Twee weken geleden begon het er toch echt op te lijken dat de Zweedse sterspeler naar FaZe zou gaan. Olofmeister zelf geeft aan dat zijn vertrek vooral met motivatie te maken heeft. “Hoe goed we het ook hadden vorige maand, ikzelf miste een beetje motivatie, of beter gezegd, positieve nervositeit die ik voelde toen ik bij Fnatic ging spelen. Ik wil dat gevoel terug en ik denk dat de enige manier om dat te doen is, door iets nieuws te proberen.”

Fnatic had het al een tijdlang moeilijk. Het team viel een tijd terug uit elkaar en drie van de spelers gingen naar GODSENT, het team van voormalig in-game leader Markus ‘pronax’ Wallsten. Drie spelers van GODSENT kwamen toen over naar Fnatic. Beide teams werden hier echter slechter van, waardoor de gouden line up al na een paar maanden weer bij elkaar kwam.

Nu valt dat opnieuw uit elkaar. Het nieuwe team van FaZe is:

  • Finn ‘karrigan’ Andersen
  • Håvard ‘rain’ Nygaard
  • Nikola ‘NiKo’ Kovač
  • Olof ‘olofmeister’ Kajbjer
  • Ladislav ‘GuardiaN’ Kovács

Fnatic heeft voor hun nieuwe speler niet veel hoeven te zoeken. Ze hebben vanuit hun eigen academie team Maikil ‘Golden’ Selim gepromoveerd naar het hoofdteam, samen met de coach van dat team, Andreas ‘Samuelsson’ Samuelsson. Zowel Fnatic als Faze zijn te  bewonderen op Dreamhack Masters Malmö, dat op woensdag 30 augustus van start gaat.

Tags: