Team Liquid

Team Liquid wint The International 2017

Het moest van diep komen, maar Team Liquid heeft het hem geflikt. Het team heeft The International 7 gewonnen en is een slordige 10 miljoen dollar rijker.

Na een ongelofelijke comeback heeft Team Liquid, The International 7 gewonnen.

Het moest van diep komen, maar Team Liquid heeft het hem geflikt. Het team heeft The International 7 gewonnen en is een slordige 10 miljoen dollar rijker geworden.

In de groepsfase zag het er al uit alsof het team ver kon gaan. Ze kwalificeerden als eerste uit hun groep met een record van 13 wedstrijden gewonnen en 3 verloren. Tegen Evil Geniuses, LGD Gaming en TNC Pro Team werden mappen verloren, maar voor de rest wonnen ze alles 2 – 0. Toch ging het vanaf het startsein van het hoofdevenement al dramatisch voor het team. Invictus Gaming bleek met 2  – 1 te sterk voor Liquid, waardoor ze verrassend naar de Lower Bracket moesten.

Daar begon de zware klim naar de top. Eerst werd Team Secret met 2 – 1 naar huis gestuurd. Daarna wachtte een iets makkelijkere opgave: Team Empire. Het team was verrassend goed bezig en had al Cloud9 en Evil Geniuses naar huis gestuurd, maar bleek toch een maatje te klein voor Liquid. Net zoals in de groepsfase werd het team 2 – 0 verslagen door Liquid.

Daarna volgde een spannende strijd met publieksfavoriet Virtus.pro. Dat team wist LGD Gaming in de Upper Bracket te verslaan, maar werd vervolgens 2 – 0 verslagen door het zusterteam van LGD, LGD.ForeverYoung. Virtus.Pro en Team Liquid bleek een heuse titanenstrijd. Vooral de eerste pot, die één uur en drie kwartier duurde, was een genot om te zien. Uiteindelijk trok Team Liquid aan het langste eind en beslechtte de strijd 2 – 1 in hun voordeel.

Het eind was in zicht, maar eerst moesten de twee LGD-teams verslagen worden. LGD Gaming bleek relatief gemakkelijk voor Liquid en ze wonnen dan ook 2 – 0. LGD.ForeverYoung bleek een stuk lastiger, maar na een slopende strijd die ruim drie uur duurde wist Liquid ook hier te winnen. Een uur later op die dag stonden ze in de finale tegen Newbee. Liquid had overduidelijk geen zin om hier te lang over te doen en won de finale op dominante wijze: 3 – 0.

Met de winst kan Team Liquid 10.849.965 dollar op de bankrekening bijschrijven. Tweede plek Newbee moet het doen met ‘slechts’ 3.945.442 dollar.

Tags: