ShtanUdachi wint 2017 HCT Winter Championship

De Hearthstone Championship Tour van 2017 had zijn eerste stop op de zonnige stranden van de Bahama’s. Alhoewel het het Winter Kampioenschap werd genoemd, hadden de deelnemers dus een totaal andere belevenis. De zestien gekwalificeerde spelers van over de wereld streden niet alleen voor hun deel van de $250.000 prijzenpot, maar ook voor één van de vier tickets naar de wereldkampioenschappen.

 

Gedurende vier dagen vochten de zestien beste spelers van de wereld het uit, beginnend bij een groepsfase van vier spelers per groep. Na drie lange dagen, begon op de laatste dag de eerste halve finale waarin de Rus Aleksey “ShtanUdachi” Barsukov het opnam tegen de Taiwanees SamuelTsao. Na een zenuwslopende wedstrijd wist de Rus na een 1-3 achterstand toch met 4-3 te winnen.

 

In de andere halve finale ging het de Amerikaan Frank “Fr0zen” Zhang een stuk gemakkelijker af tegen de Canadees DocPwn. Met een 4-0 verzekerde ook hij zich van een finaleplaats.

 

De finale kon alle kanten opgaan, waarbij beide spelers nek aan nek gingen. Een 2-3 achterstand kon de Amerikaanse finalist Fr0zen nog rechttrekken tot 3-3, maar tijdens de laatste en beslissende game was het uiteindelijk toch de Rus ShtanUdachi die de winst in de wacht kon slepen. Hiermee won hij 60.000 dollar. Fr0zen kan echter ook niet klagen, want naast een lang weekend Bahama’s, schrijft hij 40.000 dollar erbij op zijn bankrekening.

Tags: