Stats wint GSL 2017 Season 1

Het eerste seizoen van GSL Code S is gewonnen door de Protoss Kim “Stats” Dae Yeob. Hiermee heeft hij na zeven jaar eindelijk zijn eerste ‘premier title’ gewonnen. In de finale versloeg Stats zijn tegenstander, de Zerg Eo “Soo” Yoon Su, met 4-2.

De finale vond plaats in een uitverkocht COEX auditorium, waarin het publiek de Protoss al snel eenvoudig naar een 3-0 voorsprong zag uitlopen. Soo kwam echter tot leven en tijdens een spannende vierde game kon hij zijn eerste map pakken. Ook game zes ging naar de Zerg, waarmee de stand 3-2 werd. Het bleek uiteindelijk niet genoeg, want na een enerverende laatste map was het Stats die na twintig minuten de overwinning behaalde en de trofee omhoog mocht houden.

Voor Soo was het een hard gelach. Het was namelijk zijn vijfde GSL Code S finale waarin hij tweede werd. De ₩ 15.000.000 (≈$12.590) zijn een schrale troost. Want naast de ₩ 40.000.000 (≈$35.580) verdiende Stats namelijk ook een ticket naar de WCS Global Playoffs, het wereldkampionschap voor Starcraft II.

Tags: