professionele Dota 2

Voor professionele Dota 2-teams was afgelopen week de belangrijkste van het jaar

Nu weten we dus welke achttien teams uiteindelijk deel zullen nemen aan het grootste professionele Dota 2 -toernooi van het jaar.

Tijdens de kwalificatieronden voor The International 17 kregen ze namelijk de kans om zich te kwalificeren voor het grootste Dota 2-toernooi van het jaar.

waar een prijzenpot aanwezig zal zijn die op dit moment bijna op 20 miljoen ligt.

Eerder kon je op de site al onze voorspellingen lezen per regio, maar nu zijn de winnaars van de kwalificatieronden bekend en weten we dus welke achttien teams uiteindelijk deel zullen nemen aan het grootste professionele Dota 2 -toernooi van het jaar.

Allereerst zijn er de directe uitnodigingen. Deze worden gegeven aan de professionele Dota 2 teams die zich gedurende het jaar hebben bewezen als de absolute topteams in het circuit. De uitgenodigde teams, te weten OG, Virtus.pro, EG, Team Liquid, Invictus Gaming en Newbee, kwamen dan ook niet als een verrassing, want iedereen die de competitieve Dota-scene een beetje in de gaten houd heeft in de afgelopen maanden deze teams meerdere malen met een trofee in handen gezien. Het enige team dat opvallend genoeg ontbreekt is Wings Gaming, het winnende team van de vorige TI. Wegens conflicten met het management is Wings echter uit elkaar gegaan en zal het team dus niet deel kunnen nemen aan het toernooi.

In de Europese kwalificatieronden wisten Team Secret en Planet Dog zich te plaatsen voor het toernooi. Zoals we in onze voorspelling lieten weten was Team Secret al zo goed als binnen, aangezien het team al jaren meedraait met de top en een directe uitnodiging net misliep. De kwalificatie van Planet Dog komt echter als een grote verrassing, aangezien het team als underdog (pun intended) het toernooi inging. Planet Dog is speciaal opgericht voor de kwalificatieronde van de TI en bestaat uit bijna geheel uit de oud-teamleden van Prodota Gaming, die vlak voor het begin van de kwalificatieronden de organisatie verlaten hebben. Tijdens de finale van de kwalificatieronde wist het team echter oud Major-finalisten mousesports met een overtuigende 3-1 overwinning te verslaan, dus de verwachtingen voor Planet Dog zijn hooggespannen.

De Noord-Amerikaanse kwalificatieronde kende ook enkele teams die met kop en schouders boven de rest uitstaken, dus de kwalificatie van Team NP kwam niet als een verrassing. Digital Chaos wist zich ook te kwalificeren ten koste van Planet Odd, die gezien hun prestaties op de TI vorig jaar toch wel als favoriet gezien konden worden. Mogelijk heeft het feit dat hun mid-speler Abed onlangs als eerste 10.000 MMR bereikte ze genoeg zelfvertrouwen gegeven om de competitie te verslaan.

Zowel de Chinese kwalificatieronde als die van Zuidoost Azië waren een waar bloedbad, mede dankzij het feit dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren en omdat er voor beide regio’s maarliefst drie kwalificatieplaatsen beschikbaar waren. In China wisten iG.Vitality, LGD.FY en LGD Gaming zich te kwalificeren, waardoor zowel Invictus Gaming als LGD nu met twee teams in het toernooi zitten. In Zuidoost Azië wisten TnC Pro Team, Fnatic en Execration zich te kwalificeren. Dat laatste team kwam als een verrassing, omdat het tijdens de groepsfase een matige prestatie afleverde. Tijdens de eliminatierondes wist Execration echter publieksfavorieten als Clutch Gamers en Mineski uit het toernooi te knikkeren, om zich uiteindelijk te kwalificeren.

De Oost Europese en Zuid Amerikaanse kwalificatierondes leken ook al snel beslist. Na een redelijke prestatie in de Zuid Amerikaanse groepsfase wist Infamous zich door de eliminatierondes te knokken zonder ook maar een match te verliezen en in Oost Europa presteerde Team Empire hetzelfde. De grootste verrassing van de Oost Europese voorronde was de teleurstellende prestatie van Na’Vi, de publieksfavoriet die de afgelopen jaren haar draai maar niet lijkt te kunnen vinden.

Het ziet er dus naar uit dat we een hoop kwalitatief hoogstaande Dota-matches kunnen verwachten tijdens The International 2017. De teams die deelnemen hebben zich het afgelopen jaar bewezen als de beste van de scene en een duidelijke winnaar is nog niet aan te wijzen. Op 7 augustus barst het evenement los in Seattle, dus hou die datum vrij in je agenda!

Tags: