Overwatch highlight-systeem en lootboxes

Overwatch verbetert highlight-systeem en lootboxes op PTR

Op de PTR van Overwatch worden op het moment twee significante veranderingen getest: het Overwatch highlight-systeem en lootboxes.

Laat je skills aan anderen zien!

Op de PTR van Overwatch worden op het moment twee significante veranderingen getest: het Overwatch highlight-systeem en lootboxes. Vooral naar het aangepaste highlight-systeem was een hoop vraag en de verwachting is dan ook dat we de nieuwe versie zo snel mogelijk op de reguliere servers terug zullen zien.

De belangrijkste toevoegingen van het nieuwe highlight-systeem zijn de mogelijkheid om zelf highlights op te nemen en de mogelijkheid om video’s te exporteren. Met een druk op de knop kunnen spelers nu een moment in de game aanstippen als highlight, waarna deze in een speciale sectie van het hoofdmenu worden opgeslagen. Deze sectie bewaart slechts een beperkt aantal highlights, maar deze kun je vervolgens exporteren en omzetten in videoformaat, zodat je ze met de hele wereld kunt delen.

De verbeterde lootboxes bevatten nu veel minder dubbele items. Omdat dubbele items je wel coins gaven waarmee je nieuwe spullen kon kopen, heeft Blizzard ervoor gezorgd dat de hoeveelheid coins die je ontvangt van dubbele items nu veel hoger is. Volgens Jeff Kaplan, lead designer van Overwatch, zullen spelers evenveel coins uit lootboxes ontvangen als voorheen, zo niet meer. Wanneer beide veranderingen doorgevoerd worden op de reguliere servers is nog niet bekend.

Tags: