Hearthstone packs legendary

Hearthstone gaat packs aanpassen in de volgende expansion

Blizzard heeft aangekondigd dat ze een aantal dingen gaan veranderen aan Hearthstone packs met de lancering van de volgende uitbreiding van Hearthstone.

Meer Legendaries voor iedereen.

Blizzard heeft aangekondigd dat ze een aantal dingen gaan veranderen aan Hearthstone packs met de lancering van de volgende uitbreiding van Hearthstone. De veranderingen hebben voornamelijk betrekking op de kans dat je een unieke Legendary-kaart uit een pack krijgt en de kans dat je een Legendary-kaart vindt in de nieuwe uitbreiding.

Allereerst is het zo dat je in de toekomst minimaal één Legendary zal ontvangen uit je eerste tien Hearthstone packs van een nieuwe uitbreiding. Deze verandering zal alleen worden doorgevoerd voor nieuwe uitbreidingen. Een soortgelijk systeem was al in het spel aanwezig, maar met deze update worden je kansen op een Legendary significant verhoogd.

Ten tweede is het zo dat je geen dubbele Legendary-kaarten meer uit packs zult ontvangen. Dit geldt voor alle Hearthstone packs, dus ook eerdere uitbreidingen en Classic packs zullen je geen dubbele Legendaries meer opleveren. Ook gaat het niet alleen om kaarten die je specifiek uit een pack hebt ontvangen, want ook kaarten die je met Dust gemaakt hebt kun je niet dubbel krijgen totdat je alle Legendary-kaarten uit de desbetreffende set hebt ontvangen.

Dankzij deze toevoeging zal het dus in het vervolg een stuk makkelijker zijn om de kaarten te vinden die jij graag wilt hebben. De kans op een Legendary blijft weliswaar vrij klein, maar de garantie dat je nooit een dubbele Legendary zult ontvangen is goed nieuws.

Ook de toevoeging van een zogenaamde ‘pity-timer’ voor de nieuwe uitbreidingen is een welkome toevoeging. Een pity-timer is een systeem in games die draaien op een vorm van kansberekening (zoals packs in Hearthstone of loot in Diablo) die ervoor zorgt dat je na een bepaalde tijd sowieso een zeldzaam voorwerp in de game ontvangt. Gamers hadden al sterk het vermoeden dat er een dergelijke pity-timer in Hearthstone aanwezig was, maar dit is nooit officieel bevestigd door Blizzard. De hoeveelheid packs die je zou moeten openen om gegarandeerd een Legendary te ontvangen zou ergens rond de 40 liggen.

Hearthstone packs

De vraag blijft echter wel hoe dit systeem precies in zijn werk zal gaan. Geldt de regel voor een nieuwe uitbreiding totdat er een volgende uitkomt of krijgen spelers een Legendary in de eerste tien packs van elke uitbreiding die tot nu toe uit zal komen. Blizzard is niet altijd even open over de kans dat bepaalde gebeurtenissen optreden in hun spellen, zo bleek ook eerder deze week uit een discussie over de kans op Un’Goro-kaarten in de Arena-mode. Of we het systeem dus in zijn volledigheid uitgelegd krijgen, blijft dus nog de vraag.

Het elimineren van de kans om dubbele Legendaries te ontvangen lijkt op het eerste punt ook een geniale toevoeging. Omdat je van elke Legendary slechts één kopie in je deck kunt hebben, is het nieuwe systeem ideaal om ervoor te zorgen dat je altijd een kaart ontvangt die je op de een of andere manier kunt gebruiken. Het systeem brengt echter wel een klein dilemma met zich mee. Legendaries leveren namelijk een hoop Dust op als je ze disenchant, waardoor zelfs kaarten die je niet gebruikt van pas kunnen komen om jou te voorzien van voldoende Dust om de kaarten te maken die je wel nodig hebt.

Het disenchanten van een kaart verwijdert hem echter uit je collectie, waardoor je opnieuw de kans krijgt om deze kaart uit een pack te ontvangen. In het ergste geval ontvang je dus meerdere keren achter elkaar dezelfde Legendary, omdat je hem telkens disenchant, terwijl je ook nieuwe kaarten had kunnen ontvangen die je graag had willen hebben. Nu levert het disenchanten van een Legendary maarliefst 400 Dust op, waardoor je dus moet overwegen of die 400 Dust het risico waard is dat je wederom dezelfde kaart ontvangt.

Al met al gaat Blizzard enkele welkome veranderingen doorvoeren aan Hearthstone packs. Het liefst zou iedereen natuurlijk meteen de exacte kaarten ontvangen die hij/zij nodig heeft voor het maken van de sterkste decks, maar de willekeur van packs in dergelijke kaartspellen is voor velen de helft van de lol die ze eraan zullen beleven. Vanaf de volgende uitbreiding zullen spelers niet alleen sneller hun eerste nieuwe Legendary vinden, je hebt ook nog eens de garantie dat je een kaart vindt die niet al in je collectie aanwezig is.

Tags: