mousesports

Mousesports wint ESG toernooi onder ChrisJ

Nog maar net samen, nu al resultaat. Het vernieuwde mousesports onder leiding van de Nederlandse Chris ‘ChrisJ’ de Jong heeft het ESG-toernooi gewonnen.

Het team van Mousesports heeft onder leiding van ChrisJ het ESG-toernooi in Griekenland gewonnen

Nog maar net samen, maar nu al resultaat. Het vernieuwde mousesports onder leiding van de Nederlandse Chris ‘ChrisJ’ de Jong heeft het ESG-toernooi in Griekenland gewonnen. Ze versloegen in de finale, na een bloedstollende strijd, Liquid met 3 – 2.

Het is één van de eerste prijzen die Mousesports in de wacht sleept. Het team moest het, het gehele toernooi hebben van de kunsten van Tomáš ‘oskar’ Šťastný. Die liet zien dat hij een ongelofelijk talent is, want hij eindigde bovenaan het scorebord met een score van 92 kills en 67 deaths.

Om tot de finale te komen moest Mouse wel wat gevestigde namen verslaan. Ze begonnen meteen met de meest lastige pot in Griekenland: het machtige Braziliaanse SK Gaming wachtte ze op in de openingswedstrijd. Mouse schoot uit de startblokken en kwam al gauw met 11 – 4 voor. Daarna ging het bergafwaarts en verloren ze alsnog de wedstrijd maar de toon was gezet. Gambit Gaming en North bleken geen partij. In de halve finale van het evenement kwamen ze Virtus Pro tegen waar ze ook van wisten te winnen. Uiteindelijk bleken ze ook nog een maatje te groot voor Team Liquid.

Met de winst neemt mousesports ruim 117.000 dollar mee naar huis en krijgen ze een plek bij het volgende ESG-evenement.

Tags: