480.000

480.000 Overwatch accounts gestraft door Blizzard

Dankzij het ingebouwde reportsysteem in Overwatch, heeft Blizzard sinds de launch al meer dan 480.000 spelers kunnen straffen voor hun gedrag.

Dit laat Blizzard weten via een Developer Update op YouTube. Van de 480.000 straffen die zijn uitgedeeld, waren er 340.000 het resultaat van het reportsysteem.

“Spelers denken vaak dat het rapporteren van iemand geen invloed heeft. Maar de gegevens liegen niet. Veel van onze spelers zijn gestraft voor hun gedrag,” aldus game director Jeff Kaplan.

Dat betekent niet dat Kaplan nu rustig gaat kijken hoe mensen elkaar gaan reporten. Hij heeft in de update een stappenplan uitgelegd over de volgende acties die het bedrijf gaat ondernemen tegen cheaters en mensen die niet willen samenwerken.

Kaplan doet daarmee ook een oproep aan de community:”Spelers moeten kijken naar hun eigen gedrag en samenwerken om in-game toxicity te verminderen. Heb plezier in het spelen van het spel. Als je het niet op kan brengen voor jezelf, doe het dan in ieder geval voor de ontwikkeling van de game. Blizzard moet resources verplaatsen naar het reporting systeem. Deze resources zouden we anders stoppen in toffe nieuwe features.”