PGL Krakow Major

Valve verandert map veto-systeem in CS:GO-toernooi PGL Krakow Major

Tijdens het aankomende CS:GO-toernooi PGL Krakow Major wordt het bekende veto-systeem in de groepsfase iets veranderd. het wordt niet meer vooraf gedaan.

De ‘Legend’ teams krijgen een klein voordeel tijdens de groepsfase van het toernooi.

Tijdens het aankomende CS:GO-toernooi PGL Krakow Major wordt het bekende veto-systeem in de groepsfase iets veranderd. Voorheen was het zo dat beide teams afwisselend een map mochten vetoën, waarna één van de twee overgebleven maps willekeurig werd gekozen als de map om de match op te spelen. In het nieuwe systeem krijgen de zogenaamde ‘Legend’ Teams een kleine voorsprong.

Legend teams zijn teams die in de voorgaande PGL Krakow Major de top 8 behaalden. Legends gaan automatisch door naar de volgende Major en als ze daar de top acht behalen behouden zij hun status. De andere groep deelnemers aan een toernooi zijn de ‘Challengers’. Dit zijn de acht beste teams uit de kwalificatieronde van de Major. Weet een van deze Challenger teams dus de top 8 te behalen, dan verwerven zij de Legend-status en gaan ze automatisch door naar de volgende Major.

Tijdens de groepsfase spelen de Legend-teams tegen de Challenger-teams. De Legends mogen twee maps bannen, waarna de Challengers er drie bannen. Vervolgens mag het Legend team een map kiezen uit de overgebleven twee, in tegenstelling tot het willekeurige systeem van eerdere Majors. De Challengers mogen daarna beslissen of ze willen beginnen als Terroristen of Counter-Terroristen. Hiermee krijgen de Legend-teams dus een klein voordeel, omdat zij effectief de map mogen bepalen waarop gespeeld gaat worden.

Nu geldt deze voorsprong alleen voor de eerste ronde van de groepsfase. De regelgeving blijft gedurende de groepsfase hetzelfde, alleen wordt degene die de map bepaald in de latere ronde van de groepsfase niet bepaald door de Legend of Challenger-status, maar door de hoeveelheid overwinningen die je al op zak hebt. Het betere team zal dus altijd een klein voordeel hebben ten opzichte van het andere team.

Het zal interessant zijn om te zien hoe groot de impact van deze verandering in de regelgeving op het verloop van het toernooi zal zijn. Voorlopig blijven de regels van de play-offs nog onaangeraakt, maar als dit experiment succesvol is, zal dat veranderen. Maak alvast een plekje vrij in je agenda als je het nieuwe veto-systeem in actie wilt zien, want de groepsfase van de PGL Krakow Major gaat 16 juli van start.

Tags: