SK Gaming wint ESL One

CS:GO-team SK Gaming wint ESL One Cologne

Het Braziliaanse CS:GO-team SK Gaming wint ESL One. Het team wist tegenstanders Cloud 9 in een best-of-five met 3-0 te verslaan.

De overwinning van SK is niet zonder controverse.

Het Braziliaanse CS:GO-team SK Gaming wint ESL One. Het team wist tegenstanders Cloud 9 in een best-of-five met 3-0 te verslaan op de maps de_cobblestone, de_train en de_inferno.

Dit is het tweede jaar op rij, SK Gaming wint ESL One. In tegenstelling tot vorig jaar zal het team nu slechts 100.000 dollar mee naar huis nemen, waar ze vorig jaar met vijf keer zo veel vertrokken. Tevens is dit de derde Major-titel die SK binnensleept in twee maanden tijd. Het team gaat dus met een goed gevoel de PGL Krakow Major in, die 16 juli van start gaat.

Toch was de overwinning van SK deze keer niet zonder de nodige ophef. Dat je het betere team bent als je met 3-0 weet te winnen staat vast, maar daarom is het dan ook des te merkwaardiger dat de heren tijdens de tweede helft van de tweede map (de_train) de reglementen van het toernooi overtraden.

Tijdens een door SK aangevraagde technische time-out besloot het team namelijk om de in-game chat te gebruiken voor strategisch overleg. Een technische time-out is bedoeld om technische problemen als lag en dergelijke op te lossen en niet om te overleggen. Op Reddit liet een ESL-medewerker weten dat SK hiermee effectief tegen de regels van het toernooi is ingegaan.

SK zal ten gevolge van de overtreding een deel van hun prijzengeld in moeten leveren. Dit prijzengeld zal vervolgens verdeeld worden onder de overige prijswinnaar van het toernooi, afhankelijk van het percentage van de prijzenpot dat ze naargelang hun prestatie in hun zak mochten steken. De omvang van dit bedrag is niet bekend, als is de verwachting dat SK nog steeds met de grootste prijzenpot thuis zal komen.

Ondanks het feit dat SK zich heeft bewezen als het beste team, blijft deze blunder een vreemd incident. Als het een fout van de spelers was, omdat ze niet op de hoogte waren van het feit dat het ging om een technische time-out, dan is de opgelegde straf misschien wat zwaar. Gaat het echter om een bewuste keuze, dan is het een merkwaardige beslissing van de kant van het team dat op dat moment met 1 map voorstond. Weliswaar sloot Cloud 9 aan het eind van de eerste helft met 10-5 voor, een topteam als SK Gaming zou genoeg zelfvertrouwen moeten hebben om te weten dat ze hoe dan ook de wedstrijd wel zouden winnen.

Ongeacht de omstandigheden van het incident, heeft SK waarschijnlijk hun les geleerd. Niet alleen levert deze overwinning ze een hoop zelfvertrouwen op, ook de rest van de teams worden eraan herinnerd dat op dit moment niemand kan tippen aan de Braziliaanse heren van SK. Of ze die trend vast blijven houden zien we volgende week tijdens de PGL Major Krakow. SK Gaming wint ESL One

Tags: