IEM Katowice LoL (of League of Legends) World Championship van start

Vandaag luidt het startschot van de Intel® Extreme Masters wereldkampioenschappen van League of Legends, dat dit jaar voor het vijfde opeenvolgende jaar in de Spodek Arena in het Poolse Katowice wordt gehouden. Over de komende vijf dagen zullen acht teams uit Europa, Zuid-Korea, Taiwan, Hongkong en Rusland het tegen elkaar opnemen.
De teams strijden om de welbekende IEM Trophy, waar de naam van het winnende team in gegraveerd wordt, en een prijzenpot van 150.000 dollar.

Niet alle geplaatste teams zullen echter aanwezig zijn in Polen. Zo wil het Amerikaanse Cloud9 zich focussen op de Amerikaanse LCS, waarin zij op dit moment op een gedeelde eerste plaats staan met TSM. Hun vervanging is het Europese G2, dat zover het enige ongeslagen team in de Europese LCS is met een 7-0 score.

Ook wereldkampioen en winnaar van IEM Katowice 2016 SK Telecom T1 heeft, net als Samsung Galaxy, afgezegd en zij zijn vervangen door twee andere Zuid-Koreaanse teams, Kongdoo Monster en ROX Tigers.

Daarnaast heeft deze week ook nog het Chinese Edward Gaming zich terug moeten trekken, omdat hun visa niet op tijd geregeld kon worden. Zij worden vervangen door Hong Kong Esports.

Ondanks de vele afzeggingen zijn er nog altijd veel deelnemers en beloven de tweede matches een grote kans op spektakel. Hierin zullen namelijk de sterkste Europese teams het opnemen tegen de Zuid-Koreaanse teams, een tweestrijd die in het verleden al vaak spannende wedstrijden heeft opgeleverd.

De wedstrijden zijn live te volgen via IEM Katowice LoL World Championship

Tags: