Game Releases | I expect you to die, Planet Coaster

I expect you to die

Met de dood op de loer en als een onvermijdelijk lot is het de opzet van deze game om toch te overleven hoe onvermijdelijk het sterven ook lijkt.  Je bent een internationaal spion die het opneemt tegen de Zoraxis Cooperation, een bedrijf dat weinig goeds van plan is.

In een escape room  achtig decor doet “I expect you to die” een beroep op je slimheid, oplossingsvermogen en je vermogen om snel en onder druk te handelen. De mogelijkheden van virtual reality worden tot het uiterste benut en dat maakt de game beangstigend maar ook heel erg spannend. Je kunt het spel op een beeldscherm spelen maar dat is maar “half the fun”.

Het spel komt echt helemaal tot leven met een Oculus Rift of PlayStation VR. Het verhaal stelt niet echt heel veel voor. Het zijn de heel verschillende opdrachten die er voor zorgen dat als je dit spel gespeeld hebt je erna echt iets te vertellen hebt. Virtual reality lijkt met “I expect you to die” een goed jaar na de introductie eindelijk haar belofte in te vullen.

platform: PS4 en PC

Planet Coaster

Ooit de droom gehad om een amusements park op te zetten en te managen? Planet Coaster is de game waarin alle uitdagingen waar je dan mee te maken krijgt tegenkomt, van het tevreden houden van je gasten, het motiveren van je personeel tot de grootte en de prijs van een kom soep en de  financiële lange termijn prognoses.

Alles staat in het teken van het succes en de groei van je amusementspark waarbij de grote lijnen en de kleinste details even belangrijk zijn. Je begint met niets en bij de start is het best wel even lastig om uit te vinden hoe het bouwen en ontwikkelen van het amusementspark precies werkt.

Dat uitzoeken is “part of the game”. Heb je het eenmaal onder de knie dan is het spel heel intuïtief te bedienen en ligt een eigen Efteling of Bobbejaan Land onder handbereik.

platform: PC

The Last Guardian

De Last Guardian is een adventure game waar een jongen, waarvan de naam nergens genoemd wordt,  samen met een gigantisch beest met de naam Trico de hoofdrollen spelen. Je speelt het spel vanuit het perspectief van de jongen. The Last Gaurdian vertelt een prachtig verhaal waarbij de zich langzaam ontwikkelende band tussen de jongen en Trico centraal staat.

Het spel speelt zich af in een decor van grotten, ruïnes, bossen en fantasielandschappen waar het duo allerlei avonturen beleeft die alleen met samenwerking en slimheid goed aflopen.  Hoewel Trico als het nodig is met al zijn kracht ten aanval gaat is de aaibaarheid van dit fantasiebeest bijzonder en dat is één van de dingen die deze game bijzonder maakt.

Het avontuur begint met een ontsnapping uit de grot waar de jongen en Trico opgesloten en vastgeketend zitten. Na een succesvolle ontsnapping begint een hallucinerend avontuur met een verrassend en spectaculair einde.  Dan wordt ook pas duidelijk waar het spel echt om draait.

Platform: PS4